Muziektherapie

Muzique
Culemborg

Monique van Dijk biedt als Register Muziektherapeut behandeling en begeleiding bij psychosociale problematiek zoals depressie, verlies en rouw en burn-out.

Voordat we leren praten, maken we als baby al muzikale klanken. En als we ouder worden is het juist de muziek die ons tot op het laatst helpt herinneren wie we zijn. Muziek roept emoties op en is vaak gekoppeld aan herinneringen. In muziektherapie maken we gebruik van de elementen maat, ritme en melodie, vorm en dynamiek. Om ervaringen te verklanken in improvisatie, in opstellingen, in songwriting of gewoon door te luisteren of te zingen. Net wat zich in het moment aandient en wat nodig is. Meestal volg je muziektherapie individueel, afgestemd op wat je nodig hebt. 

Muziektherapie is geschikt voor alle leeftijden. Interesse in muziek is voldoende, je hoeft geen instrument te kunnen bespelen.

Als Register Muziektherapeut ben ik aangesloten bij:

  • Federatie voor Vaktherapeutische beroepen (FVB)
  • Register Vaktherapie
  • Nederlandse Vereniging voor Muziektherapie (NVvMT)

Over Muzique

Als klein meisje al stond ik te zingen op het podium en genoot ik van de tweestemmige zang van mijn ouders bij de afwas. Muziek speelde een grote rol in mijn leven. Toch koos ik er eerst voor om andere paden te bewandelen en vond mijn deelbestemming in het begeleiden van mensen in veranderingsprocessen. Na het verlies van mijn geliefden, voelde ik dat werken vanuit het hart en vanuit de muziek daarbij moest komen en zo voltooide ik de opleiding tot vaktherapeut muziek. Ik ben tevens gecertificeerd voor het Safe en Sound Protocol, voor focusing, de Ronnie Gardiner Methode (beweegmethode op muziek) en Musi-CI trainer voor mensen met een cochleair implantaat. 


Muzique

Monique van Dijk

Kamille 35
4102HW Culemborg

Lid van beroepsvereniging

Muziektherapie