Een platform voor bewust, duurzaam en gezond leven

Wij zijn een platform voor iedereen in en om Culemborg, op het gebied van persoonlijke groei, duurzaamheid, gezondheid en welzijn, eenvoudig te vinden op één website.

Waar je diensten en producten kunt afnemen van lokale ondernemers en jouw gezondheid, persoonlijke groei, jouw kwaliteit van leven naar een nieuw level kan brengen. Zoek je iets op het gebied van bewustwording, duurzaamheid, of gezondheid? Hier vind je het!

 

De kracht van bewustwording

Bewustzijn gaat over bewust leven, zodat we weten wat ons ten diepste drijft, wat we willen betekenen voor anderen, en welke rol we voor onszelf zien weggelegd in het leven.

Ieder mens is in staat om bewustzijn verder te ontwikkelen, elk op zijn eigen manier, om zo een betekenisvol leven te leiden.

Met meer zelfbewuste mensen ontstaat er als vanzelf een samenleving waarin ieder zich uit vrije wil inzet om een positieve bijdrage te leveren aan de kwaliteit van leven in de breedste zin.

Ons toekomstbeeld

Mens en omgeving in harmonie met elkaar

Mens en omgeving in harmonie met elkaar

Wij zien een wereld voor ons die toekomstbestendig is.
Waar we voor staan is het laten opbloeien van eigen verantwoordelijkheid en bewustzijn. Daar willen we elkaar bij ondersteunen en met elkaar op aanspreekbaar zijn.

Toenemend bewustzijn maakt ons alert op de mogelijkheden die we hebben om onze balans te herstellen. Het mooie is dat elk individu dat zijn balans herstelt, automatisch ook het leven van de mensen om deze persoon heen positief beïnvloedt. Bewustzijn is aanstekelijk. 

Onze Missie

Onze Missie

‘Wees het verschil dat je in deze wereld wil zien’  van Mahatma Gandhi
Wij willen een bewuste samenleving voor elkaar.

Wij zien het als onze missie iedereen, burger, ondernemer en organisatie in en rond Culemborg vanuit eigen verantwoordelijkheid en inspiratie te ondersteunen bij zijn of haar ontwikkeling.

Dit doen wij door uitnodigend te zijn. We zijn een vind-, doe- en broedplaats op bewustzijnsgebied. 

Een vereniging

Bewust Culemborg is een vereniging van ± 70 leden. Dat wil zeggen dat alle aangesloten ondernemers lid zijn van onze vereniging. Als vereniging is Bewust Culemborg een juridische rechtsvorm. Het is hiermee een solide en duurzame organisatie. In een vereniging is de inspraak van de leden gewaarborgd. Leden kiezen bestuursleden en oefenen invloed uit op het beleid in een jaarlijkse algemene ledenvergadering. 

Het lidmaatschap bedraagt € 72,- per jaar. Hiervoor ben je vindbaar op onze website, kun je items plaatsen in onze agenda die naar ± 600 volgers wordt gestuurd, en kun je participeren in samenwerkingsprojecten, zoals b.v. in één van onze intervisiegroepen. We willen een vereniging zijn van, voor en door leden. Eigen initiatieven worden zeer op prijs gesteld en ondersteund.

Het bestuur

Het bestuur bestaat uit:

Het bestuur bestaat uit:

André van Dommele, Berna van der Heide en Paula van Walsum

Wij zijn nog op zoek naar een voorzitter.

Zittingsduur bestuurslid is tenminste één jaar.

Van harte welkom bij vereniging Bewust Culemborg!

Neem contact met ons op.