Enneagram trainer

Margriet Mastenbroek MMsmart Organizing & Coaching
Culemborg

MMsmart Organizing & Coaching

Hoe komt het dat anderen gemakkelijk door het leven gaan en jij daar moeite voor moet doen? Dat jij je altijd verantwoordelijk voelt en het lastig vindt keuzes te maken voor jezelf? Of dat je zelf snel tot beslissingen kan komen en niet goed snapt waarom je collega, cliënt of partner zo’n twijfelaar is? 

Wil jij weten waar jouw gedrag of dat van anderen vandaan komt? Dan kan het Enneagram heel behulpzaam zijn. Je krijgt hiermee meer zicht op wat jouw of andermans drijfveren zijn en waar de valkuilen ontstaan. Er zijn 9 Enneagramtypen; stel je eens voor dat het Enneagram een kledingkast is. Gevuld met 9 outfits voor 9 verschillende weertypes. Ieder persoonlijkheidstype heeft zijn eigen unieke outfit en het dragen ervan geeft inzicht in de onbewuste drijfveren, overtuigingen en kwaliteiten van deze persoon. Het biedt als het ware een spiegel om jezelf beter te leren kennen. En om je sterke punten effectiever te kunnen inzetten. Bovendien kan je ervoor kiezen om niet vast te houden aan 1 outfit, maar om van alle 9 kledingsets gebruik te maken, afhankelijk van de situatie. 

Maak jij gebruik van de Perfectionist, Helper, Winnaar, Romanticus, Observeerder, Loyalist, Avonturier, Baas of de Bemiddelaar? 

Mijn coachings aanbod is op maat gemaakt en bestaat uit individuele sessies, workshops en trainingen. 

Over Margriet Mastenbroek MMsmart Organizing & Coaching

Structureren zit in mijn bloed!
Ik ben Margriet Mastenbroek. In 1966 ben ik als schipperskind - hoe kan het ook anders - geboren op het water. Vanaf mijn zesde jaar zat ik samen met mijn drie broers op een schippersinternaat. Ik ben hierdoor vrij jong zelfstandig geworden. Structureren heb ik altijd al gedaan. Het zit gewoon in mij. Was het niet aan boord van ons schip dat ik alles heel netjes ordende, dan was het wel op mijn kamer op het schippersinternaat. Ik werd er blij van als alles weer netjes was en er gezellig uit zag. 

Ook later in mijn werk in de zorg voor mensen met een beperking en het onderwijs was ik altijd bezig met de levens van anderen structureren en ordenen. Ze begeleiden en ondersteunen, zodat ze weer meer grip en regie op hun leven kregen. Of het nu kinderen, volwassenen of ouderen waren, ik hielp hen. Structuur aanbrengen én orde scheppen was eigenlijk mijn levenswijze. Maar ik had lange tijd niet het idee dat het iets bijzonders was of misschien wel een roeping.

Mijn man en ik hebben er bewust voor gekozen om kleiner te gaan wonen met minder spullen. We wilden meer tijd, geld en energie overhouden en verhuisden naar een chalet van maar 44 vierkante meter. Het ontspullen is zeer goed gelukt. Ik vind het een verademing om zo te leven met precies genoeg ruimte én spullen. Meer heb je niet nodig. Dit alles triggerde mij om boeken te gaan lezen van Marie Kondo, de Japanse opruimgoeroe. Aan de hand van haar opruimfilosofie gecombineerd met mijn eigen visie en ordentalent heb ik ons tiny house opnieuw ingedeeld. Niet veel later heb ik besloten de opleiding voor Professional Organizer voor particulieren te volgen bij Els Jacobs (dehuishoudcoach). 

Vanuit mijn eigen bedrijf: MMsmart Organizing & Coaching help ik jou opruimen, ontspullen, ordenen, administreren en agenderen. Ik leer jou nieuwe gewoonten en routines aan die makkelijk zijn en helemaal bij jou passen. Het is dus volledig maatwerk. Zo krijg je rust en ruimte in je hoofd en heb je weer energie om leuke dingen te ondernemen. Dat gun ik jou van harte!


MMsmart

Margriet Mastenbroek


Culemborg

Lid van beroepsvereniging

Enneagram trainer