Nieuwsbrief Bewust Culemborg | Vrouwen en mannen

Bewustzijn en ontwikkeling gaan door alle lagen en culturen heen

 

Internationale Vrouwendag

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag, en dat wordt al jaren gevierd door allerlei groepen vrouwen. Aanvankelijk om te 'strijden' voor rechten die aanvankelijk alleen voor mannen golden. Inmiddels is het meer een feest. In sociaal-democratische en socialistische culturen is 8 maart zelfs gekozen als nationale feestdag. Ook in Nederland zijn er sinds 1912 speciale activiteiten die door diverse vrouwenbewegingen aan de vrouw worden gebracht.

De realitits is een groep van 9 vrouwen, die zich niet beperkt tot één dag per jaar. Zij reizen door het hele land om vrouwen te inspireren, te spiegelen en te steunen, vanuit hun professionaliteit als trainer en/of coach. Zij brengen groepen vrouwen samen om het vrouw-zijn te delen. Op Internationale Vrouwendag komen zij naar Culemborg.

Alle vrouwen kunnen meedoen aan het programma in Theater De Fransche School, op zaterdag 8 maart van 9.00 tot 15.00 uur. Meer info vind je in onze agenda en in een kaartje koop je via www.theaterdefranscheschool.nl.

 

Internationale Mannendag?

Vrouw-zijn is uniek, en man-zijn uiteraard ook. Ik ben benieuwd wanneer mannen zodanig zijn geinspireerd door dit idee, dat zij een Internationale Mannendag uitroepen. Dat lijkt mij, als vrouw, een heel goed idee. Eén dag per jaar op je unieke man-zijn bezinnen, om dan de rest van het jaar te kunnen beminnen. Doe mannendag dan ook maar op 8 maart, zou ik zeggen. Geen strijd, maar één groot feest.

Ilse Schuts
Vrouw, moeder, mede-mens
Coördinator Bewust Culemborg

 

 

 

Agenda Bewust Culemborg

Hieronder vind je de aankomende activiteiten van alle leden van Bewust Culemborg overzichtelijk op een rij. En online staat altijd de meest actuele agenda samen met het complete overzicht van de aangesloten leden.