Lente nieuws

Wij kunnen terugkijken op een geslaagde Belevingsdag, een gezamenlijk initiatief door aanbieders van Bewust Culemborg. De komende maand verzorgen plaatselijke instructeurs een bezoek van Chinese meesters in Zhineng Qigong, eveneens door samenwerking. Vanuit het besef dat het geheel meer is dan de som der delen.

Daarnaast nodigen wij je uit om in de aanbiedersagenda te kijken (zie onderaan). Als je snel kunt beslissen start er nog een aantal nieuwe cursussen. Bijvoorbeeld Mantra zingen, ontspanningslessen voor kinderen of Meditatie. Voor een losse workshop kun je lachen, ademen, readen, focussen of zingen bij Judith Jobse. Bijzonder aan te bevelen is de speciale workshop bij Tao Qing Yo en Peter Wanfeng Zhu op 13 april!

 

Geslaagde Belevingsdag

Zondag 11 maart 2012

Vele gezinnen, ouder met kind en andere belangstellenden hebben meegedaan in speelse activiteiten in Bonvie. Als vanzelf bewegen jonge kinderen mee, ook waar hun ouders voor zijn gekomen. Van Djembé tot Capoeira en de Chinese meesters. En luisteren naar verhalen tot coöperatief spel.

Muziek, creativiteit en verdieping. Op dat gebied is er, soms onverwacht, veel te beleven in Culemborg. Samen in beweging zijn, met yoga, dans en energiewerk. De beursvloer is gevuld met kinderen aan het kleien, vilten, schminken en masseren. Speciaal is dat je dat laatste ook vaak samen met je ouders kan doen.

Aan de foto's kun je zien dat ouders hun kind helemaal hebben herontdekt!


Een volledig verslag vind je in onze weblog gemaakt door Simon Dijk.
Klik hier voor meer foto's in onze weblog gemaakt door fotograaf Maurice Spees van NatuurFotoKids.

Met NatuurFotoKids gaat Maurice Spees elke zondag de natuur in om kinderen te leren kijken met een camera in de hand. Meer info op www.natuurfotokids.nl
Kijk op site van Maurice voor een volledig overzicht van de foto's die zijn gemaakt tijdens de Belevingsdag: http://www.movingfilms.nl/kind&ouder/

Wil je een exemplaar in hogere resolutie ontvangen? stuur dan een mail met het betreffende nummer naar belevingsdag@bewustculemborg.nl

 

Chinese Meesters

12 en 13 april 2012

Tao Qing Yu en Peter Wanfeng Zhu komen naar Culemborg om ons de mogelijkheden van energiewerk te laten ervaren in de vorm van Zhineng Qigong.

Zhineng Qigong is een bewegingsleer die zeer effectief is voor het versterken van lichaam en geest. De oefeningen zijn eenvoudig en geschikt voor jong en oud, fit en niet zo fit. Door de oefeningen voel je je krachtig, sterk en in balans. Het resultaat van de oefeningen is snel merkbaar.

Tijdens de Belevingsdag hebben Tao en Peter reeds kennisgemaakt met onze kinderen en hun ouders (zie foto). Zij werken erg graag met kinderen, daarom zullen zij 12 april op basisschool Blink en bij Ons Kindercentrum een workshop verzorgen. Voor volwassenen is er op 13 april een dagworkshop om de basisoefeningen te leren en voor de aparte avondworkshop 13 april komen wij samen in een Healing Circle.

Meer informatie vind je in de netwerkagenda op onze homepage: dagworkshop en avondworkshop.

Tijdig inschrijven voor de dagworkshop verzekert je van een plaats en een voordelig tarief van €75 euro (tot 1 april), daarna is de deelnemerbijdrage €85.
Aanmelden kan tot 10 april via info@bewustculemborg.nl

 

Hoe maak je afspraken waar niemand tégen is?

Op 10 april kun je meespelen in het Consentspel. Voor iedereen die graag oefent in het samen leven en de voorkeur heeft om afspraken maken waar iedereen mee kan leven. Stel wij zijn een woongroep. We kennen elkaar niet of nauwelijks en er zijn ook mensen 'van buiten' aangewezen door de woningbouwvereniging om deel te nemen aan ons woonproject. Kamers worden verdeeld, de buren staan op de stoep en andere urgente kwesties passeren de revue. Hoe nemen wij een besluit waar iedereen gehoord en niemand tégen is?

Meer informatie vind je in de netwerkagenda op onze homepage: Consentspel
Kosten voor netwerk-leden €5 en belangstellenden €10.
Aanmelden kan tot 5 april via info@bewustculemborg.nl