Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

15apr 2020
Basisschool Blink voor Blije Bijen

Blink
Culemborg

Blink helpt graag mee om Culemborg bij-vriendelijk te maken. Vanaf 15 april is er in de school een voedselbank voor bijen en kun je biologische zaden van The Pollinators komen ophalen!

Basisschool Blink aan de Jan van Riebeekstraat heeft een fijn groen schoolplein, met veel planten, bloemen en een moestuin. Het is een klein paradijs voor bijen en andere insecten. Wist je dat meer dan de helft van de 359 soorten bijen die in ons land leven worden bedreigd? Bijen zijn heel belangrijk voor een gezonde biodiversiteit en helpen bij de bestuiving van onze groenten en fruit. Blink helpt graag mee om Culemborg bij-vriendelijk te maken. 

Vanaf 15 april is er in de school een voedselbank voor bijen en kun je biologische zaden van The Pollinators komen ophalen! Hiermee kun je bloemen zaaien die vol zitten met voedsel voor bijen. Start meteen met zaaien, of wacht nog even tot 22 april. Die dag is uitgeroepen door de Bijenstichting tot Nationale Zaaidag.

De zaden liggen vanaf 15 april op onze jaartafel in de hal bij de hoofdingang. We willen iedereen vragen zich aan de RIVM richtlijnen rondom het coronavirus te houden.

Informatie

15 apr 2020 t/m 13 mei 2020
12.00 - 12.00
0,00

Waar?

Basisschool Blink
Jan van Riebeeckstraat 9
4105 BA Culemborg

Basisschool Blink voor Blije Bijen