23feb 2024
Retraite: Yoga & Vipassana

Vipassana Culemborg
Belfeld

Ervaar een spirituele ontdekkingstocht waarbij de eeuwenoude methodes van hathayoga en vipassanameditatie elkaar ontmoeten in stilte.

De manier waarop we in dit weekend vipassana beoefenen bevat elementen uit zowel de Mahasi-stijl-vipassana, als open gewaarzijn en mindfulness. Het met aandacht beleven van de yoga brengt ons niet alleen in contact met het lichaam, maar ook met allerlei sensaties, gedachten en emoties. Deze meestal onbewuste ervaringen bepalen vaak hoe we ons voelen en hoe we reageren. In de retraite zien we deze ervaringen en onze reacties daarop veel bewuster en leren we er op een wijze en ontspannen manier mee om te gaan.

Yoga en vipassana wisselen elkaar in dit weekend af. Daarnaast gaan we samen in stilte wandelen en is er voldoende ruimte op om eigen gelegenheid naar buiten te gaan.

De intentie is om het gehele weekend in oplettendheid en in stilte door te brengen. Aangeraden wordt om geen contact met 'de buitenwereld' te hebben, mobieltjes uit te houden en geen lees- of schrijfmateriaal mee te nemen.

Het weekend wordt begeleid door Marianne van Lobberegt en Mari den Hartog.

Je kunt je opgeven via het formulier dat je vindt op onze website. Zie de gegevens bij 'contact'.

Informatie

23 feb 2024 t/m 25 feb 2024
20.00 - 16.00
220,00 voor de materiële kosten, daarnaast vragen wij een donatie voor de begeleiding

Waar?

Landgoed De Leonardushoeve
Hoverheideweg 2
Belfeld

Retraite: Yoga & Vipassana