Volop Yoga - Live online yogales voor plussize vrouwen

Volop Yoga | live online yogales voor plussize vrouwen
Culemborg

Plus-size vrouwen volgen yogales bij Volop Yoga. Op woensdagavond en vrijdagochtend doe je live online mee vanuit je eigen huis. Maak ruimte voor jouw rondingen met yoga: leer de houdingen aanpassen aan jouw lijf en kom thuis bij jezelf.

Yoga voor plussize vrouwen: wil je starten met yoga, maar is de stap naar de studio nét te groot - twijfel je of je je er thuis zult voelen, of vrees je dat de les te pittig zal zijn? Bij Volop Yoga maak je ruimte voor jouw rondingen en doe je mee vanuit je eigen huis, live via Zoom of via Youtube als je zelf liever niet in beeld komt. ook als corona voorbij is...

Het is voor mij een uitdaging om de les zó in te richten dat iedereen volwaardig mee kan doen. Daarom bied ik je verschillende opties - doe je liever mee vanaf de grond of vanaf de stoel? Wil je meer uitdaging of mag het vandaag een tandje minder? De regie ligt bij jou. Al bewegend en onderzoekend maak je contact met je lijf, leer je voelen wat goed is voor jou. Soms is dat confronterend, soms is dat verrassend, en altijd verrijkend. De kans is groot dat je uiteindelijk leniger wordt, beter leert ontspannen én meer thuis komt in het lijf dat je hebt, in plaats van te dromen over het lijf zoals het 'zou moeten worden'....

BIj de thee delen we onze ervaringen, en soms gaat het ook over de uitdagingen van 'dik zijn in een wereld die ons liever dun had gezien'. Dat verbindt en empowert.

De live lessen zijn op woensdagavond (20.00 uur) en vrijdagochtend (10.00 uur), maar je kunt ook de videoles op je eigen moment bekijken. 

  Over Volop Yoga | live online yogales voor plussize vrouwen

  Ooit was ik een onzeker meisje dat dacht dat ze dik was. Als puber  waren eetbuien mijn ‘oplossing’ voor de lastige dingen in het leven. Langzaam maar zeker werd het meisje dat dacht dat ze dik was, een dikke vrouw… In therapie leerde ik dat ik mag houden van mezelf en dat het fijn is om goed voor mezelf te zorgen – met voeding, met aandacht, met liefde, met inspiratie. Ongeacht de vorm van mijn lijf.

  Ik kwam rond 2000 voor het eerst met yoga in aanraking en imiddels heeft het een belangrijke plaats in mijn leven: het voedt mijn lichaam, mijn hart en mijn ziel. Door steeds opnieuw mijn lichaam en geest te observeren, leer ik over mezelf en kan ik beter met de alledaagse dingen omgaan. Yoga leert mij meer in het hier en nu te beleven wat er is in plaats van te bedenken hoe ik het had gewild.

  Naast mijn eigen yogapraktijk werk ik al jaren in het MBO. Daar help ik studenten die van opleiding willen veranderen te zoeken naar een beroep dat beter bij hen past.

  Opleiding:

  Yoga en Vedanta docentenopleiding, Doorn 4 jarige VYN erkende yogaopleiding afgerond in 2015.
  Sindsdien volg ik elk jaar verschillende bijscholingen binnen en buiten yoga: o.a. restorative yoga, pranayama, somasensing, Feldenkrais,Gevoelsbewust Bewegen etc.

  Aangesloten bij de Vereniging van Yogadocenten Nederland.


  Volop Yoga | live online yogales voor plussize vrouwen

  Colette Edelenbosch

  De Uphof 1
  4105 BM Culemborg

  Lid van beroepsvereniging

  Volop Yoga - Live online yogales voor plussize vrouwen