Body Remember Trauma Therapie en Trauma Remember Breathing

EVBalans
Tricht

Iedereen heeft op een of ander moment trauma meegemaakt. Denkt aan een traumatische gebeurtenis, overlijden, scheiding, ongeval enz. Vaak uit zich dat in klachten, zoals depressie, migraine, angst, dissociatie enz of onverklaarbare pijn.

Body Remembers Trauma Therapy (BRTT®) is een wetenschappelijk onderbouwde therapie waarbij het lichaam zichzelf herstelt van overweldigende ervaringen uit het verre- of recente verleden.
Een ander woord voor een overweldigende ervaring is trauma. Trauma is een gebeurtenis die destijds te onverwacht, te snel en te intens was om er op dat moment -vanuit het lichaam gezien- adequaat op te reageren. Ons lichaam raakte overweldigd en kon zich niet verdedigen op een manier zoals moeder natuur het bedoeld had, door te vechten of te vluchten, waardoor het trauma zich vastzet in je lichaam.

Soms zijn we ons heel duidelijk bewust van een bepaald trauma, soms ook niet. We voelen dan wel dat er iets is wat ervoor zorgt dat het leven niet loopt zoals we graag zouden willen, maar kunnen we de precieze oorzaak daarvan niet achterhalen. Soms gaat het namelijk ook om een trauma uit hele jonge jaren of om bijvoorbeeld geboortetrauma of overgenomen trauma van ouders of grootouders.​

​Wij vergeten gebeurtenissen soms, maar ons lichaam niet

We zijn geneigd gebeurtenissen te vergeten, maar ons lichaam kan ze niet vergeten en heeft er qua zenuwstelsel iedere dag last van. Voor sommige mensen is een overweldigende ervaring als ‘de druppel die de emmer deed overlopen’ en zij krijgen daarna fysieke en/of emotionele klachten.

Doordat trauma zich vastzet in het lichaam, kun je praten wat je wil, echter los je daarmee het in het lichaam vastgezette trauma niet op, de blokkades die in het lichaam zijn ontstaan, verdwijnen daardoor niet. 

Over EVBalans

Mijn naam is Elly Vroegh geboren in 1965. Getrouwd en trotse mama en oma. In het dagelijkse leven ben ik werkzaam bij mijn eigen coachingspraktijk in het mooie Tricht. EVBalans.Ik heb de overtuiging dat EVBalans één van mijn missies in het leven is. 

EVBalans:
Ik was 15 jaar en zwanger, erg jong dus, Door zo jong kinderen te krijgen loop je tegen een aantal zaken aan. Ik wilde voor de kinderen zorgen, liefste alles zelf doen en  werken en studeren... Dat gaat helaas niet altijd samen daaroor weet ik genoeg van stress, burn-out, jong kinderen krijgen en lastige faillissement en erfeniszaken. Hierdoor ben ik ervaringsdeskundige op gebied van stress (2013) veel mindfulnesstrainingen gevolgd en weet als geen ander hoe het niet moet, of beter gezegd: hoe ik niet wil leven. Leven van uit het hart en niet vanuit het hoofd.

De aanloop

In 2015 viel ik na het faillissement van het familiebedrijf toch weer in deze valkuil; ik bleef doorrennen en dacht niet aan mijzelf. Ik ben een training gaan volgen bij Mindful Run, en dacht toen echt en nu wil ik hier iets mee gaan doen. Door het faillissement  en het wegvallen van dierbare mensen om mij heen is het er toen niet van gekomen.In december 2020 overleed mijn zus haar beloofde ik dat ik mijn kennis ging omzetten in mijn eigen praktijk en dat was ook de daadwerkelijke start van EVBalans.
 


EVBalans

Elly Vroegh

Prins Johan Frisoplaats 5
4196 AC Tricht

Body Remember Trauma Therapie en Trauma Remember Breathing