vegetarische, kleurrijke & gezonde gerechten, zowel zoet als hartig, biologisch & lokaal

Zoetjesaan. Koken met zin.
Culemborg

Zoetjesaan kookt vegetarische, kleurrijke en gezonde gerechten, zowel zoet als hartig, met minimaal 80% biologische ingrediënten voor allerhande gelegenheden. Met aandacht, zonder haast.

Alles dat uit mijn handen komt is met aandacht, creativiteit en liefde gemaakt. Zonder haast. Ik kook vegetarisch en op aanvraag veganistisch en glutenvrij. Minimaal 80% van de producten en ingrediënten die ik gebruik, is van biologische oorsprong. Ik houd van kleinschaligheid: ik koop zoveel mogelijk producten lokaal bij de biologische stadsboerderij en biologische winkel Bij Bio in Culemborg en liefst van Nederlandse of Europese grond. Ik sta voor een duurzame en eerlijke wereld, die ik een stukje mooier wil maken door mijn bijdrage. Dat doe ik door met de seizoenen mee te koken met verse, zo veel als mogelijk fair trade ingrediënten en producten uit een eerlijke keten.

Ik verras mensen graag met onbekende smaken en combinaties, geuren en kleuren, het liefst uit zoveel mogelijk verschillende windrichtingen. 

Wat ik wil creëeren met mijn eten is een moment van bezinning en ontmoeting. Door middel van eten kunnen mensen zich met zichzelf en elkaar verbinden, ontmoetingen kunnen ontstaan en goede gesprekken komen op gang. Wat ligt er op mijn bord? Maar ook figuurlijk: waar voed ik mij graag mee in mijn leven? Ik vind het leuk om mensen te prikkelen en te weten voor wie ik kook. Het persoonlijke, daar houd ik van. 

Elke gelegenheid wordt mooier door heerlijk eten dat is bereid met aandacht voor lijf en geest, daar ben ik van overtuigd!

Over Zoetjesaan. Koken met zin.

Van jongs af aan ben ik al aan het koken en bakken. Als kind bakte ik Limburgse vlaaien en zelf gecreëerde baksels voor familie, als tiener kookte ik voor vele Nederlandse en internationale bands in poppodium ’t SJOR in mijn geboortedorp en als student stond ik in de keuken van poppodium Ekko en later Tivoli Vredenburg. Het was in die tijd dat ik 'echt' leerde koken en de gezondheidswaarde en schoonheid ontdekte van vegetarisch eten. Na mijn studie humanistiek in Utrecht werkte ik jaren als humanistisch geestelijk verzorger, onder andere in de GGZ en later bij justitie. In de eerste jaren van mijn loopbaan als geestelijk verzorger had ik voor de hobby naast mijn werk een cateringbedrijfje onder de naam Zinzin - Passie voor Koken, met leuke grote en kleine kookklussen voor (welzijns)organisaties en particuliere gelegenheden zoals verjaardagsfeesten en bruiloften. Met de komst van onze twee kinderen kon ik werk en hobby niet meer combineren en zo bleef het werken als humanistisch raadsvrouw in P.I. Vught over. In 2021 besloot ik mijn werk als geesetlijk verzorger neer te leggen en stilletjesaan werd Zoetjesaan. koken met zin geboren. Nu richt ik me op de verbinding tussen lichamelijke en geestelijke voeding door - naast de 'gewone' kookklussen - bezinningsdiners te organiseren. 


Zoetjesaan Koken met zin

Judith Goossens

Parallelweg Oost 19
4103 NC Culemborg

vegetarische, kleurrijke & gezonde gerechten, zowel zoet als hartig, biologisch & lokaal