Adem en ontspanning

YogaBalans
Culemborg

YogaBalans biedt naast yoga ook individuele begeleiding bij het verdiepen en verruimen van de adem.

De adem is de spiegel van je zijn. Hoe je ademt zegt veel over hoe je op dat moment functioneert. Als je veel last hebt van stressklachten dan zal de adem oppervlakkig en hoog in de borst zijn, met alle klachten van dien. Voel je je veilig en ontspannen dan is de adem diep en volledig. Dit principe geldt ook andersom: door de adem te verdiepen en kalm te laten zijn, zal dat de geest positief beïnvloeden.

Met een individueel consult help je de adem te verdiepen, te verruimen en te kalmeren. Uitgangspunt is de kwaliteit van de adembeweging. Een meer ontspannen en efficiënte adembeweging toont zich als een vloeiende, gelijkmatige beweging over de gehele romp. Deze is waarneembaar in de borst en buik, maar ook in de rug en het bekken. Het gehele lichaam kan betrokken zijn bij de adembeweging en leidt ter bevordering daarvan tot een meer ontspannen beweging. Deze beweging voelt veelal ruimer en gemakkelijker aan en heeft vaak een gunstige invloed op het lichamelijk en geestelijk functioneren.

In het individuele consult komt ook het leren ontspannen in het ‘hier en nu zijn’ aan de orde. Je wordt je bewust van waar spanningen zich in je lichaam en geest voordoen. Je leert hoe je deze kunt hanteren en bevrijden.

 

Kosten

De kosten voor een individueel consult bedragen € 50,-. Elk consult duurt ongeveer 60 minuten.

Over YogaBalans


YogaBalans

Marianne van Lobberegt

Buiten Molenstraat 7
4101 CJ Culemborg

Lid van beroepsvereniging

    Vereniging Yogadocenten Nederland
Adem en ontspanning