Volop Yoga - voor Plus-size vrouwen met 'n maatje meer! | Culemborg

Nieuwsgierig naar yoga, maar twijfel je of het wel bij jou past? Als plus size / volle / Rubens / XXL vrouw 'met een maatje meer' is er ruimte voor jouw rondingen bij Volop Yoga! Hier zijn we allemaal 'curvy' -  inclusief de docent. Daardoor weet zij als geen ander hoe het is om te bewegen vanuit een Vol Lijf.

Je hoeft niet op je hoofd te staan en we gaan ons ook niet in ingewikkelde bochten wringen :)

Veel houdingen uit de Hatha Yoga zijn ook in een rond lijf prima te doen. In de les beweeg je binnen de mogelijkheden én uitdagingen van jouw lichaam. Het gaat niet om zo ver mogelijk strekken of zo lang mogelijk in een houding staan, maar om het onderzoeken van de ruimte die je hebt; vanuit 'liefdevolle nieuwsgierigheid' op verkenning naar jouw bewegingsmogelijkheden, grenzen, jouw eigen ruimte zoals die vandaag is – en die morgen weer anders kan zijn.

Voor yoga hoef je niets speciaals te kunnen, het maakt niet uit of je lenig bent, ziek bent geweest, of een beperking hebt. Wel blijf je zelf altijd verantwoordelijk voor jouw lichaam: niemand anders kan voelen waar jouw grens ligt en wat voor jou gezond of mogelijk is. Twijfel je, neem gerust contact op.

De lessen worden gegeven op:

  • woensdagavond 19.45-21.00 uur
  • vrijdagochtend 11.00 - 12.15 uur

instromen in een groep kan elk moment, mits er plek is.
Niet curvy? Iedereen die zich thuisvoelt in mijn lessen is welkom.

Over Colette Edelenbosch | Culemborg

Ooit was ik een onzeker meisje dat dacht dat ze dik was. Als puber en jongvolwassene had ik eetbuien - mijn ‘oplossing’ voor de lastige dingen in het leven. Langzaam maar zeker werd het meisje dat dacht dat ze dik was, een dikke vrouw…

In therapie leerde ik dat ik mag houden van mezelf en dat het fijn is om goed voor mezelf te zorgen – met voeding, met aandacht, met liefde, met inspiratie. Ongeacht de vorm van mijn lijf.

Ik kwam rond 2000 voor het eerst met yoga in aanraking en imiddels heeft het een belangrijke plaats in mijn leven: het voedt mijn lichaam, mijn hart en mijn ziel. Door steeds opnieuw mijn lichaam en geest te observeren, leer ik over mezelf en kan ik beter met de alledaagse dingen omgaan. Yoga leert mij meer in het hier en nu te beleven wat er is in plaats van te bedenken hoe ik het had gewild.

Naast mijn eigen yogapraktijk werk ik al jaren in het MBO. Daar help ik studenten die van opleiding willen veranderen te zoeken naar een beroep dat beter bij hen past.

Opleiding:
Yoga for Round Bodies - Tiina Veer - 2015
Yoga en Vedanta docentenopleiding, Doorn - 2010-2015
Raja Yoga Naarden, basisjaar - 2009

sinds 2015 aangesloten bij de Vereniging van Yogadocenten Nederland


Professionals in de categorie Yoga

Acupunctuur Ademtherapie Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Bouwen en Wonen Cadeaus en Gadgets Centra voor Gezondheidszorg Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Communicatie en presentatie Counselling Craniosacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Dieren Ergonomie Familie- en systeemopstellingen Financiële dienstverlening Fysiotherapie Grafisch- en Webdesign Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Kinderen-Ouders Kinesiologie Kunstzinnige therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuur, Tuin en Landschap Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Ouderenzorg Permacultuur Psychosociale therapie Regressie- en reïncarnatietherapie Reiki en magnetiseren Relatietherapie Shiatsu Therapie Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Therapie (diverse) Verhuur Accommodaties Voetzorg & Voetreflexologie Vrouwenspiritualiteit Winkels Yoga Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Culemborg

Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Culemborg