Olivier Winants - Praktijk voor Psychotherapie | Culemborg

Mijn ideale wereld is een plek waar mensen elkaar versterken en ondersteunen. Waarin we elkaars kostbaarheid en waardigheid zien. Een waarde die niet gebonden is aan succes, status, macht of geld. Nieuwe wetenschap toont steeds meer aan hoe diep inter-afhankelijk wij van elkaar zijn. Het is niet survival of the fittest, maar survival of the nurtured. Wij mensen voeden elkaar met onze zorg en aandacht. Wij ontwikkelen elkaar. De wereld die ik mee wil vormgeven is een plek waar letterlijk iederéén voelt: ik hoor erbij.  No person left behind. Er is ons verteld dat elkaar nodig hebben een teken van zwakte is. Dat is een ware tragedie. Het heeft veel mensen verbannen in diepe eenzaamheid. De weg naar deze nieuwe wereld is om de volgende decennia in het teken te zetten van herverbinding. Vanuit deze visie hoop ik mensen bij te staan in het hertondekken van hun eigen inherente waarde.

Over Olivier Winants | Culemborg

Mijn naam is Olivier. Ik ben Belg van geboorte, heb in verscheidene landen gewoond en gewerkt (Amerika, Argentinië en Spanje) en woon nu sinds twee jaar in Nederland. Ik ben mensenrechten-jurist van opleiding en heb 8 jaar als jurist en politiek adviseur in het Europees Parlement gewerkt. 

Hoewel ik uiterlijke successen genoot, voelde ik me steeds meer ontgoocheld en richtingloos in mijn leven. Ik was niet gelukkig, voelde me niet energiek. Ik miste inspiratie, had geen duidelijk doel en gleed af richting depressie. Toen de pijn en het lijden nagenoeg ondraaglijk werd, heb ik besloten mijn leven om te gooien. Ik studeerde fanatiek zowel traditionale oude wijsheid als de allernieuwste wetenschappelijke inzichten op het vlak  van trauma, relationele dynamiek, zingeving en geluk. Toen ben ik in de praktijk gaan ontdekken wat mijn leven nu voor geslaagd maakt. 

Die persoonlijke zoektocht heeft me aangezet tot het onderzoeken van oude patronen omtrent overtuigingen, emotionele reacties en gedragingen die mijn levensvreugde en vrijheid al mijn hele leven lang sterk beperkten. Op die zoektocht ben ik dichter gekomen tot de ontdekking van wat ik werkelijk wil in dit leven. Ik heb zo stapje bij stapje mijn leven heringericht. 

Ik heb in de voorbije tien jaar verschillende studies gevolgd en ben afgestudeerd integratieve psychotherapeut aan de Educatieve Academie te Antwerpen. Ik heb daarnaast een certificaat in lichaamsgerichte therapie, geweldloze communicatie en werken met familie-opstellingen. Ik heb verscheidene trainingen gevolgd rond tantra en seksualiteit, werken met trauma, geweldloze communicatie en meditatie en mindfulness technieken. Ik heb drie jaar lang eigen workshops op het Europees Parlement gegeven over meditatie en geweldloze communicatie, en heb verscheidene trainingen gegeven aan mannen, jongvolwassen en koppels.

Ik hoop in mijn rol als psychotherapeut het zoeken van de client te ondersteunen met mijn eigen ervaring, om zo samen op zoek te gaan naar het meest authentieke en waarachtige kern van het zelf, en de daaruit voortvloeiende vrijheid te vieren.

 


Foto 2 Olivier Winants Klik om te vergroten

Olivier Winants - Praktijk voor Psychotherapie
Olivier Winants

0615461235
olivier.winants AT fluxaeterna DOT nl
www.fluxaeterna.nl

Olivier Winants - Praktijk voor Psychotherapie
Anna Polakstraat 11
4105EX Culemborg


Professionals in de categorie Psychologische hulp

Acupunctuur Ademtherapie Biografisch werk & Verhalen Bouwen en Wonen Centra voor Gezondheidszorg Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Wandelcoaching Creativiteit Dans & Beweging Ergonomie Filosofie Financiële dienstverlening Fysiotherapie Haptonomie & Haptotherapie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kinesiologie Kunst Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuur, Tuin en Landschap Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Permacultuur Psychologische hulp Psychosociale therapie Regressie- en reïncarnatietherapie Reiki en magnetiseren Relatietherapie Shiatsu Therapie Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Voetreflexologie & Voetzorg Vrouwenspiritualiteit Wellness Winkels Yoga
Bewust Culemborg
Bewust Culemborg

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!