Pony Power voor Kids

Epona Coaching
Beusichem

Kan je kind een steuntje in de rug gebruiken in contacten met anderen ? Vind je kind het moeilijk om grenzen aan te geven of samen te werken ? Pony Power voor Kids biedt handvaten om sociaal vaardiger te worden.

Pony Power voor Kids is een unieke sociale vaardigheidscursus voor jonge kinderen vanaf 6 jaar. De lesmethode is gericht op het ontwikkelen van sociale vaardigheden en het ondersteunen van emotionele groei. De lessen zijn praktijkgericht, educatief en speels mét pony's, waardoor een dynamische leeromgeving gecreëerd wordt. Leren van en met elkaar en de pony's. Letterlijk in beweging komen, zelf doen, zelf ervaren en zelf leren.De 'Pony Power Kids' zetten reeds op jonge leeftijd belangrijke stappen en vormen hiermee een stevige basis voor hun verdere ontwikkeling.

Pony Power voor Kids is een landelijk concept en wordt op diverse locaties in Nederland aangeboden. Er wordt gewerkt in kleine groepjes ( 4 tot max 6 kids per keer) met twee begeleiders. Het kind krijgt een persoonlijk werkboek zodat ook thuis duidelijk is wat geleerd wordt en dit ook thuis of op school kan worden toegepast. De cursus bestaat uit 5 lessen met elk een eigen thema. De thema's hebben direct verband met hele praktische situaties, waar het kind in het dagelijks leven mee te maken heeft. Er is bewust gekozen voor een cursus mét pony's. Het is  wetenschappelijk bewezen dat kinderen in de nabijheid van dieren veiligheid en vertrouwen ervaren, dit zorgt voor emotionele balans. Ze worden niet beoordeeld of veroordeeld, mogen geheel zichzelf zijn.Er wordt tijdens de cursus niet paardgereden, alle oefeningen worden vanaf de grond verricht.  

Ouders van kinderen welke de cursus reeds gevolgd hebben, waarderen deze met gemiddeld een 9,5! 

Over Epona Coaching


Epona Coaching

Angelique Driesen

Voorkoopstraat 3
4112NM Beusichem

Pony Power voor Kids