Praktijk voor haptotherapie Paula Groeneveld | Culemborg

Wanneer ga ik naar een haptotherapeut?
Haptotherapie biedt in veel situaties ondersteuning;
of het nu gaat om je werk, privé of je relatie.
Voorbeelden zijn:
- burn-out
- een negatief zelfbeeld
- relatieproblemen
- begeleiding bij depressie
- moeite met acceptatie van ziekte of verlies
- moeite met grenzen voelen of aangeven
- moeite met intimiteit
- spanningsklachten of angsten
of als je jezelf beter wilt leren kennen.

Luisteren naar je gevoel
Haptotherapie helpt je meer bewust te worden van je gevoel. In onze samenleving ligt de nadruk op ons denken. Ons voelen is vaak onderbelicht. Misschien herken je dat je veel bezig bent met wat je allemaal moet, hoe je wilt zijn of wat je moet kunnen, waardoor je geen aandacht hebt voor de gevoelens die er op dit moment zijn. We denken en vinden van alles, maar hoe het werkelijk voor ons is verliezen we uit het oog. Toch zijn we als voelers geboren. Als baby voelde je heel goed wat je nodig had. Nu zijn we ons daar minder bewust van. We proberen het antwoord te vinden met onze denkkracht, terwijl het antwoord vaak verscholen ligt in onze gevoelens en behoeften.

Het verhaal van je lichaam
In je leven maak je van alles mee. Ervaringen raken je, emotioneel en lichamelijk.
Ze vormen je. Jouw persoonlijke geschiedenis ligt in je lijf opgeslagen. Je ontwikkelt gewoonten of patronen die je eerst beschermen, maar die later niet meer nodig zijn en zelfs beperkend werken. Wanneer je jezelf bijvoorbeeld voortdurend aanpast aan anderen verlies je jouw eigen wensen en grenzen uit het oog. Oververmoeid, somberheid of last van je lijf kan het gevolg zijn. Door weinig bewust te zijn van je gevoel kun je vervreemd raken van wie je in wezen bent.

Wat doet de haptotherapeut?
Als haptotherapeut begeleid ik het proces waarin je onderzoekt waar je vastloopt. Dit doen we in gesprek en met ervaringsoefeningen die je helpen om meer inzicht te krijgen in je gevoel, in hoe je denkt en wat je doet. Zo wordt je meer bewust van de patronen die je jezelf eigen hebt gemaakt. Dit bewustzijn helpt vervolgens om keuzes te maken in wat nu bij je past en goed voor je is. Het kan leiden tot een andere manier van omgaan met jezelf en met anderen.

Wie is Paula Groeneveld?
Ik ben Paula Groeneveld (1968). In mijn werk raakt het me steeds opnieuw wanneer mensen de moed hebben om de processen van hun leven aan te gaan en trouw te zijn aan zichzelf in contact met de ander. Mijn fascinatie voor de balans tussen voelen en denken en mijn wens om een verdere verdiepingsslag te maken, brachten mij bij de post-HBO Vakopleiding Haptonomie Synergos. Hier ontdekte ik dat de haptotherapie je letterlijk en figuurlijk een grotere bewegingsvrijheid geeft.
Na mijn afstuderen ben ik gestart met mijn praktijk voor haptotherapie in Culemborg. Ik werk samen met Mesos, de praktijk voor Osteopathie en Mesologie in Culemborg. Verder ben ik co-trainer bij de Vakopleiding Synergos, een traject waarin ik wordt opgeleid tot docent bij de opleiding.

Ben je geïnteresseerd of nieuwsgierig?
Bel of mail me voor een kennismaking en ervaar wat haptotherapie voor je kan betekenen en of je bij mij op de goede plek bent.

Over Paula Groeneveld | Culemborg


Foto 1 Paula Groeneveld Klik om te vergroten

Praktijk voor haptotherapie Paula Groeneveld
Paula Groeneveld


Professionals in de categorie Haptonomie & Haptotherapie

Acupunctuur Ademtherapie Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Bouwen en Wonen Centra voor Gezondheidszorg Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Creativiteit Dans & Beweging Dieren Ergonomie Familie- en systeemopstellingen Financiële dienstverlening Fysiotherapie Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Kinderen-Ouders Kinesiologie Kunst Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuur, Tuin en Landschap Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Ouderenzorg Permacultuur Psychosociale therapie Regressie- en reïncarnatietherapie Reiki en magnetiseren Relatietherapie Shiatsu Therapie Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Voetreflexologie & Voetzorg Vrouwenspiritualiteit Winkels Yoga Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Culemborg