Nieuwste leden Bewust Culemborg

De afgelopen maanden is Bewust Culemborg weer uitgebreid.
Hieronder stellen wij de nieuwste leden aan je voor.

Voor het overzicht van al onze professionals klik hier


Komende zondag Bewust Culemborg ook op de VrijstadMarkt.

Een trendy-nostalgische kraampjesmarkt gecombineerd met theater, muziek, workshops, performances en proeverijen. De markt ademt gezelligheid uit met een mix van kramen, muziek en activiteiten voor jong en oud.
Vier keer per jaar is er Vrijstad markt.

Voor het totale en actuele agendaoverzicht klik hier


Nieuwste leden:


Jolanda van Elswijk

LifeMoves - Body & Mind in Beweging

Lichaamstaal is heel direct
en daarom vaak verrassend

Wie kent het niet? Druk, druk, druk en steeds maar moe. Met alle drukte vergeet je vaak dat je een lichaam hebt. Je lichaam laat wel van zich horen, maar luister je er ook echt naar? Stress, vermoeidheid, emotionele blokkades en lichamelijke klachten die tenslotte tot echte ziekten kunnen leiden. Allemaal signalen dat het evenwicht hersteld mag worden. Vaak is het niet een kwestie van minder doen, maar vooral anders...

De workshops zijn ook voor wie geen klachten heeft en verder wilt werken aan persoonlijke groei. Kom letterlijk en figuurlijk in beweging en kom bij je kern. Voor Vitaliteit, Ontspanning, Bewustwording en Plezier!


Céline van Vossen

Praktijk Cordis - muziektherapie

Met muziek heb je geen woorden nodig
om contact te maken

Muziek, klank en ritme vormen een taal die kinderen en jongeren kunnen helpen om hun gevoelens te uiten en te verwerken. Muziek wordt gebruikt om het kind te prikkelen, nieuwsgierig te maken of te motiveren, maar ook om een veilige sfeer te scheppen waarin het kind zich vrij kan uiten.

Céline werkt veel met kinderen en jongeren met o.a. Autisme, ADHD, faalangst, hechtingsproblematiek, hoogbegaafdheid en gedragsproblemen. Naast het werken als muziektherapeut en persoonlijk begeleider, is zij ook kindercoach. Ik vind het belangrijk dat ouders ook betrokken worden bij de therapie van hun kind en dat zij handvatten aangereikt krijgen om hierin ondersteuning aan te kunnen bieden."


Dirkje Evers

Presenteer Jezelf Online

Heb je last van website schaamte?
Laat je helpen!

Dirkje helpt dienstverlenende ondernemers met een functioneel, gebruikersvriendelijk en vooral ook aantrekkelijk webdesign voor hun doelgroep. Met een presentatie waarin jij jezelf én waarin de klant jou herkent, waarin de functies zitten die jij nú nodig hebt en waaraan aanvullende functies later nog toegevoegd kunnen worden, zonder dat je hele website weer ‘over de kop’ hoeft. Een website die je gemakkelijk kunt bijhouden en beheren en waarmee je goed gevonden wordt in Google. Een website waar je blij mee bent en waar je trots op bent!


Ellen Hannes

NenChi, Taiji & Qigong

Chinese gezondheidsoefeningen voor iedereen

In de Chinese bewegingskunst gaat het om langzame, vloeiende bewegingen. Belangrijk zijn het stevig staan, in balans zijn, goede coördinatie, beweging vanuit je centrum (dantian) en ontspanning. De Chinese geneeswijze gaat ervan uit dat lichaam en geest één zijn, wel te onderscheiden maar niet te scheiden. Train je lichamelijke balans en coördinatie, dan zal dat invloed hebben op de geestelijke en emotionele stabiliteit. De vloeiende, zachte bewegingen zorgen voor een harmonieuze energiedoorstroming in het lichaam, met als gevolg een betere gezondheid en rust in het hoofd.

Ook voor de oudere mens en voor mensen met een bewegingsbeperking is deze bewegingskunst heel geschikt. Vrijwel alle oefeningen zijn ook op een stoel te doen. Het is een kwestie van bewegen vanuit ontspanning en met aandacht.


Paula Marissink

Healing Tao voor vrouwen

Houd het bekken in beweging met warme, vloeiende, zachte en bewuste bewegingen

Een stromend en bewust bekken is voor vrouwen een bron van vitaliteit die het mogelijk maakt om te genieten. In de lessen maken we contact met het bekken door middel van eeuwenoude taoïstische oefeningen en meditaties gecombineerd met buikdans.  Er is aandacht voor bekkenbodem en de iliopsoas(diepe heupspier), aan de vrouwelijke organen, rug en heupen.

Spirituele ontwikkeling is als een driehoek. Als basis een warme buik,  in het midden een rustig, tevreden hart en een koel hoofd op de top. Het bekken is gevoelig voor stagnatie en kou. Dit gebeurt vooral door uitputting, stress en emotionele overprikkeling. Speciaal voor vrouwen zijn vloeiende, zachte en bewuste bewegingen heilzaam.

Paula werkt vanuit een basis van culturele antropologie met specialisaties in buikdansen en shiatsu. Zij is graag bezig met mensen, beweging en gezondheid. Sinds 2001 is zij intensief getraind door Mantak Chia en gecertificeerd als ‘Universal Healing Tao Instructor’.  


Evelien van Wiggen

Evelanx - fysiotherapie

Voorkom klachten en beperkingen door lichamelijke ongemakken tijdig te signaleren

Bij Evelien draait het om duurzaam en preventief omgaan met je lichaam, door op tijd te komen, en dus niet te wachten tot de klachten uit de hand lopen of een operatie achter de rug is. Je kunt bij haar terecht voor preventieve fysiotherapie en revalidatie. Ook begeleidt zij een buiten beweeggroep voor ouderen.

Preventieve fysiotherapie kan het verschil maken tussen meer of minder goed functioneren in het dagelijkse leven. Een optimaal functioneren van het lichaam geeft meer mogelijkheden om mee te (blijven) doen aan activiteiten. Vooral als er al chronische aandoeningen zijn, is vaak nog veel te verbeteren met een actievere levensstijl, zonder topsporter te willen worden.

Preventieve fysiotherapie is een goede voorbereiding op een operatie. Het is gericht op de revalidatie er na en geeft een grotere kans op een voorspoedig herstel.


Janet Kooren

PuntNet - tekst en advies

Taalfreak, bemoeial en betweter

Het tot de essentie terugbrengen van een boodschap is voor veel mensen lastig, zeker als het over hun eigen boodschap gaat. Enthousiasme of aannames kunnen de kern van het verhaal vertroebelen. Janet stelt de juiste vragen en zorgt voor een heldere en aansprekende boodschap. Met PuntNet heeft zij oog voor de mens en oog voor de omgeving. Een duurzame bedrijfsvoering gaat verder dan bewust met papier en inkt omgaan.

Janet kijkt mee door jouw bril én door de bril van je doelgroep. Want iedereen krijgt op een gegeven moment een blinde vlek voor zijn eigen verhaal. Een onaards verhaal aards maken, een technisch verhaal toegankelijk maken, kort en krachtig zeggen waar het op staat, dat is wat zij doet. Het op een originele manier verwoorden van complexe en soms ongrijpbare zaken. Voor jou, in de taal van jouw doelgroep.