Nieuwsbrief Bewust Culemborg | KRNWTR inspireert

Ken je dat?
Je bent je boodschappen aan het doen, of je stapt in de trein en je wordt overvallen door dorst.
Wat doe je?
Je koopt een flesje water.
 

Waarom kraanwater drinken?

Er gaan in de EU duizenden wegwerp plastic flesjes over de toonbank per dag. Resultaat? Een plastic soep in de oceanen. Kraanwater drinken is een van de makkelijkste manieren om iets te doen voor het milieu zonder dat het per se veel moeite kost. Het enige dat je nodig hebt is een meeneemflesje en een kraan of pomp.

 

Inspireren tot duurzaam gedrag

KRNWTR levert alvast de flesjes. Door het drinken van kraanwater te promoten, willen zij de belasting voor ons milieu terugdringen. Want meer kraanwater betekent minder ontginning van water, minder productie van plastic verpakkingen, minder transport, minder koeling en minder afval.

Door water te drinken of te schenken uit een fles, karaf of glas van KRNWTR kun je anderen inspireren om dat ook te doen. Op 7 juni zijn ze te koop op de Fair & Green markt. Opbrengsten zijn voor de historische pomp op de Varkensmarkt.
Meer weten over KRNWTR? Kijk dan op www.krnwtr.nl

 

Delen is vermenigvuldigen

Op 7 juni vloeit Bewust Culemborg in de markt. We doen mee aan de Fair & Green markt door ons te mengen in het winkelende publiek. We gaan rond met bekertjes en flesjes en delen water uit. Delen is vermenigvuldigen, dat is ons motto. Samen wat water drinken, nodigt uit om te ontmoeten en dat levert altijd iets op. Een vriendelijk woord, een grapje, of een gesprekje dat zelfs heel even iets dieper gaat. Zo raken we elkaar eventjes aan en zo laten wij zien dat we er zijn:

Bewust Culemborg als landingsplaats en vertrekpunt voor initiatieven en mensen die willen bijdragen aan een hogere kwaliteit van leven door een bewuste levenshouding en die bereid zijn om daartoe een open ontmoeting aan te gaan.

 

7 juni Fair & Green

met KRNWTR aangeboden door Bewust Culemborg
en meer eerlijke en groene lokale producten
meer info op de facebookpagina en www.fairengreen.nl

 

 

Hieronder vind je ook de rest van onze inspirerende agenda voor de maand juni en verderop in de zomer. Aangeboden door onze leden: