Nieuwsbrief Bewust Culemborg | 1 oktober | Omzien naar elkaar

Mijn grote verlangen is een wereld waarin we omzien naar elkaar en de aarde.

Dat is nogal wat en wie wil dat niet..?

De gezinnen waarin onze kinderen groot worden, hebben veel invloed op hoe onze wereld er nu en straks uitziet. Ouders kunnen daarin heel veel voor elkaar betekenen. Daarom werk ik bij de Family Factory: een organisatie die ouders met elkaar verbindt, zodat we elkaar ontmoeten, inspireren en waar nodig een handje helpen.

We doen allemaal ons best om onze kinderen te laten opgroeien tot gelukkige mensen. Maar hoe doe je dat op zo'n dag als vandaag? waarin je voor de zoveelste keer je zoontje vraagt om zich aan te kleden zodat we op tijd op school komen, of als je dochtertje ruzie heeft met haar beste vriendin? De Family Factory is een netwerk van ouders die activiteiten organiseren met en voor andere ouders om elkaar te inspireren en te ontmoeten. Ook tijdens de Week van de Opvoeding. En ik vind het helemaal mooi als vele organisaties in deze week activiteiten aanbieden, zodat veel kinderen, ouders, opvoeders elkaar ontmoeten bij een activiteit die bij hem of haar past. Dat maakt opvoeden leuker en uiteindelijk de wereld weer een beetje mooier.

 

Doe je mee met de Week van de Opvoeding?

In de week van 7 tot 13 oktober.

 

Paula Groeneveld

Medewerker bij 'Family Factory'
Haptotherapeute en lid van www.BewustCulemborg.nl

 

Van 7 tot 13 oktober 2013 is het weer Opvoedweek. Ouders, mede-opvoeders, kinderen en jongeren krijgen die week volop de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen over opvoeden en opgroeien.

Een positieve benadering staat voorop. Het thema is ‘Word spelenderwijs!’. Met deze keuze sluit de Week van de Opvoeding aan bij het thema sport en spel van de Kinderboekenweek 2013, die met de Week van de Opvoeding overlapt.

Activiteiten van deelnemende leden van Bewust Culemborg vind je in onze netwerkagenda.
Alle activiteiten in Culemborg staan overzichtelijk onder elkaar in het activiteitenoverzicht van Centrum voor Jeugd en Gezin.

 

Agenda Bewust Culemborg

In de bijlage vind je de agenda van alle leden van Bewust Culemborg. Dit is het activiteiten aanbod in Culemborg voor de komende maand. En op onze website www.BewustCulemborg.nl staat het complete overzicht.