Nieuwsbrief Bewust Culemborg | 27 augustus | Rijp en rijk

'Tomaatjes, pruimen en nu ook bramen verzamel ik in mijn mandje;
de zomer loopt langzaam op haar einde.
'

Ik voel het, ik ruik het en het stemt me weemoedig. Het licht trekt zich terug. Dit jaar glijdt langs me heen. Nee, niet langs me heen maar door mij heen. Ik herinner me de winter waarin ik in het donker reflecteerde op 2012; de prille lente met sneeuw waarin nieuwe plannen in me opkwamen; het borrelende voorjaar waarin ik vol energie aan de slag ging. En nu de zomer waarin de omslag komt naar de oogst, die ik mag plukken.

'Bij elke geplukte bloem en braam
voel ik hoe de levenssappen in ons beiden dezelfde zijn.
'

Ik voel me een rijk mens, net zo rijk als de planten en dieren om me heen. Ik leef, ik beweeg met de seizoenen mee en het voelt zo goed om me meer en meer over te geven aan de stroom. Dat is bewust leven voor mij: meegaan met de natuurlijke stroom en beleven dat ik leef. Voelen waar ik sta, beleven wat ik meemaak en het leven vieren. In vreugde en verdriet de tijd nemen om even stil te staan. Waarna ik weer door kan gaan als een rijker, rijper mens.
 

De zomer is een periode om in een luie stoel te genieten van alles wat we hebben gezaaid en dat met wat zorg, water en zon op eigen kracht te zien groeien en bloeien. Even op de lauweren rusten en zien hoe de oogst rijpt. Maar de zomer loopt op haar einde, de vakanties zijn voorbij en we pakken de draad weer op: oogsttijd!

'Nu geen hele nieuwe plannen, maar de oogst op een goede manier inzetten.'

In het bewustzijn van deze betekenis van dit moment gaan we weer aan de slag. Uitgerust en vol frisse werklust. Er wacht ons een agenda met mooie activiteiten die passen in deze tijd van het jaar. Voortgekomen uit ontwikkelingen die in het voorjaar in gang zijn gezet en voeren ons zorgvuldig richting herfst en de stille wintertijd.

'Met mijn mandje, rijp en rijk, onderweg en aan de slag'

 

Mieke Veken

Jonathan, Centrum voor Rituelen

Lid van Bewust Culemborg

 

 

Agenda Bewust Culemborg
In de bijlage vind je de agenda van alle leden van Bewust Culemborg. Dit is het activiteiten aanbod in Culemborg voor de komende maand. En op onze website www.BewustCulemborg.nl staat het complete overzicht.