Nieuwsbrief Bewust Culemborg | 4 juli | Geluk en plezier

In de bijlage vind je de agenda van alle leden van Bewust Culemborg. Dit is het activiteiten aanbod in Culemborg voor de komende maanden. En op onze website www.BewustCulemborg.nl staat het complete overzicht.

 

Kunst en creativiteit voor geluk en plezier

De kunstzinnige sector staat onder druk nu de overheid moet snijden in budgetten, ook in Culemborg. Dit is een aanleiding om ons extra bewust te worden wat het belang is van muziek, theater en andere vormen van expressie.

Wat helpt om ons als mens vrij en gelukkig te voelen, is zelf creatief zijn, genieten van de uitingen van anderen, of beide. Hiervoor zijn plekken nodig om dit te organiseren. Bijvoorbeeld een atelier of studio om te oefenen en zalen voor optredens. Nu wij geconfronteerd worden met bezuinigingen, ook in de Culemborgse kunst- en cultuursector, is het tijd om keuzes te maken: wat draagt er werkelijk bij aan ons geluk? en wat doen wij eraan om dat mogelijk te maken?

Lokale muzikanten, kunstenaars en docenten zitten niet bij de pakken neer. Zij ondernemen zelfstandig en met elkaar. Zij zetten hun eigen deskundigheid èn die van hun collega's èn cursisten in de schijnwerper. Door hun deuren open te zetten, laten zij de keuze aan ons om te komen genieten en beleven.

 

Parade aan de Herenstraat

Komend weekend laten lokale muziek- en theaterprofessionals, samen met hun cursisten, zien en horen wat Culemborg op dit vlak te bieden heeft. De Herenstraat heeft namelijk een heus theater èn een theaterstudio welke voor deze gelegenheid worden ingericht met grotere en kleinere voorstellingen. Kortom de MUZIEK & THEATER PARADE bij Theater aan de Slag & Studio Wollebrandshof.

Met Queen Rhapsody opent de PARADE in Theater aan de Slag. Zaterdag overdag zijn er kleine theater optredens, uitgevoerd door kinderen en jongeren. Daarnaast is er gelegenheid op beide locaties sfeer te proeven onder het genot van koffie/thee/frisdrank en allerlei lekkers. De PARADE sluit zaterdagavond met een speciaal concert van de Canto Ostinato in de tuin: de Canto Botanicus. Uitgevoerd met twee marimba’s, piano en harp.

Vrijdagavond 20.30 Queen Rhapsody, Theater aan de Slag
Zaterdag van 10.30 tot 17.00 uur kleine theateroptredens, beide locaties
Zaterdagavond 21.00 Canto Botanicus, Wollebrandshof

Kaartjes voor overdag kosten € 1,- .
Meer info en prijzen voor avondvoorstellingen, kijk op www.theateraandeslag.nl