Nieuwsbrief Bewust Culemborg | 30 mei | Fair & Green

Fair & Green: jaarlijkse streekmarkt in Culemborg

 

Komende zaterdag 1 juni zijn er van 10.00 tot 17.00 op de Varkensmarkt vele lokale ondernemers te vinden die 'maatschappelijk verantwoord' hoog in het vaandel hebben staan.

Ook zijn er educatieve workshops op het programma, met cultuur, muziek en proeverijen. Kijk voor het volledige programma op www.fairengreen.nl

 

Opening en prijsuitreiking

Om 10.00 uur wordt de markt officieel geopend door wethouder Stegeman, waarna een professionele jury, bestaande uit Lieke Jongeneelen (Li-Jo art), Francis van Kessel (Fairtrade organisatie) en wethouder Stegeman de ingezonden kunstwerken beoordelen op het meest Fair&Green kunstwerk van de inzendingen. De winnaar zal bekend gemaakt worden rond 10.30 uur.

Programma

Naast de markt, zijn er verrassende activiteiten: een boeiende lezing over gezonde voeding, demonstratie met koken op hout, een bloemenworkshop met veldbloemen, bijenwaskaarsen rollen, een vrolijke herdersfluit maken, waarna we er vrolijk op los spelen en de markt muzikaal afsluiten.
De muzikale omlijsting tijdens de markt wordt verzorgd door DJ-JD (Jip Dane) met wereldmuziek van Putamayo en de dagspeaker zal Bas Jan Dane zijn. Om 12.00 uur verzorgt Maggy’s Wedding een optreden met vrolijke en aanstekelijke muziek.
Om 15.00 uur is de uitreiking van het groene lintje en aansluitend worden loten getrokken, die de gehele dag verkocht worden door leerlingen van het KWC, waarmee u mooie prijzen kunt winnen, beschikbaar gesteld door de kraamhouders.  Rond 17.00 uur wordt de markt afgesloten.

Fairtrade en bewuste, lokale ondernemers

De markt kenmerkt zich door een aanbod van biologische, streek- en fairtrade producten. Het geheel is een initiatief van Naturijn, De Tovertuin en Willemien Eetwaar in samenwerking met de werkgroep Fairtrade Gemeente Culemborg.

 

Agenda leden Bewust Culemborg
In de agenda hieronder vind je weer het activiteiten aanbod voor de komende maand in Culemborg.
En op onze website www.BewustCulemborg.nl staat het complete overzicht.