Oogstmarkt Caetshage

Rectificatie: Het programma voor de Dag van de Stilte is onjuist gepubliceerd in een eerdere nieuwsbrief. Daarom hierbij nogmaals bijgevoegd de agenda voor de maand oktober.

Tijdens de landelijke Dag van de Stilte op zondag 28 oktober i brengen Marijke Koerselman, Annelies Vroomans, Marien van Os en Mieke Veken een afgestemd programma met een meditatief concert, een verhaal voor kinderen, yoga met meditatie en een wandeling met ritueel. Het is mogelijk om je kind te brengen bij het verhaal van Juffrouw@Home en zelf naar het meditatief concert te gaan.

Gezellige oogstmarkt bij Boerderij Caetshage

Zaterdag 6 oktober van 10.00 en 15.00 uur is het weer genieten van een mooie jaarlijkse traditie, de Oogstmarkt op Stadsboerderij Caetshage te Culemborg. Deze markt voor jong en oud wordt gehouden samen met de Werfklas. Het oogstfeest is ontstaan rondom het Michaelsfeest, de aartsengel die moed en geestkracht geeft. Ervoor hebben de leerlingen projectweek: er worden appels en peren geplukt en vers sap geperst om te verkopen op de oogstmarkt. Daar kan je leuke spelletjes doen, vliegers maken, pompoentjes uithollen en natuurlijk de fairtrade kraam van de Werfklas bezoeken. De spullen zijn door de jonge eerlijke handelaars zelf ingekocht bij Fairtrade te Culemborg. Heel speciaal is het ‘Restaurant op het land`, verzorgd door leerlingen zelf.

Opbrengst voor Guatemala
De opbrengst gaat, zoals elk jaar naar een goed doel. Dit jaar een project in Guatemala. Het gaat om een dagopvang en werkplaatsje voor kinderen met een handicap, die aansluit bij de ‘gewone’ school. De Guatemalteekse organisatie Transition zet zich in om kinderen door te laten stromen. Zo kunnen ze ook samen met hun broers en zusjes naar school. De Werfklas verzamelt geld om een klas in te richten met een goede plek voor sanitair. Dit project spreekt de leerlingen erg aan, omdat ze op Caetshage ook samenwerken met de mensen van de Zorgboerderij. De werfklassers hopen dan ook op even enthousiast publiek.

Zelf actief meedoen kan ook, vooral muzikanten zijn van harte welkom. Dan wel even aanmelden bij boerderij@caetshage.org

Bouw mee aan de Boerderij!
Natuurlijk ontbreekt de crowdfunding-kraam niet. Na vier jaar in een lekkende portocabin is het tijd voor een goed onderkomen voor zowel het boerengezin, als de zorgvragers. Onder het motto ‘Bouw mee aan de Boerderij!’ wordt een kring van betrokken mensen gezocht die leningen en denkkracht willen bijdragen. Op de website van Caetshage staat meer informatie, www.caetshage.org

 

Stuur dit bericht gerust door aan anderen, die ook graag op een bewuste en duurzame manier in het leven staan