Lek-Art ... het binnenste buiten

Gedurende 3 dagen tijdens Lek-Art kun je op allerlei plaatsen in Culemborg aan de slag met kunst of genieten van de creaties van anderen. Ook enkele aanbieders van Bewust Culemborg doen mee. Voor het volledige programma van 21 tot en met 23 september kijk je op www.lekart.nl.

 

Het binnenste buiten met kunst!

Bewustwording is natuurlijk niets anders dan jezelf eens goed van binnen bekijken. Kunst minnen zou je ook kunnen zien als het meebeleven via het binnenste van een ander, wat eveneens een proces van bewustwording op gang kan brengen. Want kunst is een erg geschikte vorm om zelfonderzoek te doen, op welke manier dan ook. De kunstmanifestatie Lek-Art is daarmee een uitgelezen kans om je te laten inspireren door de 'buitenste binnenkant' van kunstenaars, of doe mee en maak zelf kunst!

Ben je zelf professioneel actief op kunstzinnig vlak? Zie je kunst ook als een vorm van bewustwording en voel je je aangesproken door Bewust Culemborg? dan ben je van harte welkom om je aan te melden als aanbieder bij www.bewustculemborg.nl. Bijvoorbeeld in de rubriek 'kunstzinnig-creatief','beeldend werk', 'tekenen en schilderen', 'theater' of 'muziek, klank en stemexpressie'.

 

Schilderen zoals de COBRA kunstenaars bij De Tovertuin

Tijdens Lek Art kunnen kinderen komen schilderen bij De Tovertuin. Kunstschilder Paul de Bruijn zal kinderen begeleiden in deze kleurrijke manier van schilderen. De Tovertuin heeft duurzaamheid  en kwaliteit als uitgangspunt van speelgoed. Hout speelt hierin een belangrijke rol. Deze middag zullen kinderen dan ook de mogelijkheid hebben met verf of andere materialen op hout te werken. Het schilderen zal plaats vinden van 13.00 tot 16.00 buiten bij De Tovertuin. Niet je beste kleren aantrekken en mooi weer meebrengen.

Het schilderen is gratis, maar aanmelden is nodig voor de verdeling van de plaatsen. Dit kan telefonisch 0345-518725 , of via  info@detovertuin.nl
Zandstraat 4 te Culemborg    www.detovertuin.nl

 

Diverse Art-Exposities in de Zandstraat

Tijdens LekArt zijn drie bijzondere expositieruimtes op  Zandstaat 19, 23 en 23a opengesteld voor publiek.

In Zandstraat 19, de vergaderruimte van Paula van Walsum kunt u genieten van schilderijen, tekeningen en textiel  van John Sikking en Ineke Kanters

In de historische smederij op 23 is het werk van John Sikking, Ineke Kanters en Henny van der Meer te zien.  Het geëxposeerde werk omvat o.a.  schilderijen, tekeningen en stalen objecten. 

In de praktijkruimte van Valentina Gomes op 23a, exposeert Annelies van Sterkenburg ruimtelijk werk gemaakt van materiaal met een doorleefd karakter als rubber, haar, jute, keien, bont, gebleekt textiel, kartonnen dozen en oude voorwerpen.

Deze vier kunstenaars zelf  ontvangen u graag  op zaterdag en zondag  22 en 23 september van 12.00 – 18.00 uur op deze drie locaties in de Zandstraat.  Het is de 23e september ook koopzondag en meerdere winkels zijn deze dag open, waaronder spirituele boekhandel de Kraanvogel, waar je ook terecht kunt voor kunstboeken.