Laat de energie maar stromen!

Het netwerk gonst van de gezamenlijke initiatieven en hierbij is iedereen uitgenodigd die zich voelt aangetrokken tot Free Hugs op de Markt, een samen en zelfgemaakte Gratis Lunch bij De Ontmoeting, en in juni staan op de agenda Fair & Green en het Spoelspektakel alwaar een team van Bewust Culemborg een bijdrage zal leveren met het thema Spinoza: op zoek naar de waarheid. En de rest van de agenda vind je overzichtelijk onderaan deze nieuwsbrief.

Chinese meesters laten de energie stromen

Op 12, 13 en 14 april gaven Tao Qing Yu en Peter Wanfeng Zhu in Culemborg healings en workshops. Hun kwaliteiten zijn bijzonder, de belangstelling was groot en wij hebben hen meteen uitgenodigd voor volgend jaar!

“Ni Hao” groet Mara van basisschool Blink in haar beste Chinees. Een school die via ‘levensecht leren’ kinderen via een eigen leerweg begeleidt naar een ‘stralende toekomst’. Met dat ‘stralen’ zat het met de speciale komst van twee Chinese meesters helemaal goed. Hun workshop Zhineng Qigong, een bewegingsleer, zorgt ervoor dat je je krachtig, sterk en in evenwicht voelt.

Middenin de gymzaal met zo’n 40 kinderen bouwen de Chinese meesters een energiebal op. En de kinderen leren hoe je dat ook zelf kan doen. Tussen je handen voelt het echt warm en soms tintelend. Door een spelletje ervaren de kinderen dat je dingen makkelijker kan oplossen en je beter kan concentreren. Spannende Kung Fu oefeningen maken je lekker soepel, ook handig met sporten.

Volwassenen en kinderen maken ’s avonds een ‘genezende cirkel’ mee in de synagoge in het centrum. In die kring ontstaat er verbinding met de wereld om je heen en met elkaar. Ook daar werd energie, ontspanning en verlichting van pijn gevoeld. Die ervaring hadden de Chinese meesters ook in hun medicijnloos gezondheidscentrum van 3000 mensen, waar 90% zich opgeknapt voelde.

Bewust Culemborg, nodigde de Chinese meesters uit. Ook in Culemborg zijn Zhineng Qigong leraren actief. Neem zelf contact op om energie en werken aan genezing te ervaren. En volgend jaar komen ze weer!

Tekst: door Simon Dijk
Foto: Tao Qing Yu bouwt een energiebal op bij Blink

 

Global Love Day met Free Hugs op de markt Culemborg

Dinsdag 1 mei is het De Dag van de Liefde over de hele wereld, er zijn diverse landen die hier aan mee doen. Het is dus echt een werelds initiatief.
Deze dag heeft niks te maken met relaties. Maar puur met de Liefde in de zin van, lief zijn voor elkaar. Het doel is wat over hebben voor je medemens, iets doen voor een ander zonder er iets voor terug te hoeven. Het doel van de organisatie hiervan is om de mensen te inspireren om liefde te verspreiden. Positief bezig te zijn en dat over de hele wereld.

www.thelovefoundation.com

In Culemborg gaat er een groep mensen hier een positieve ochtend van maken, midden op de markt van 9.00 tot 13.00 uur.  Er komen mensen zingen, muziek maken, kinderen kunnen hartjes maken, er worden Free Hugs uitgedeeld en meer verrassingen.

 

 

Gratis lunchen, samen en zelfgemaakt, bij De Ontmoeting

Op gezellige wijze uw eigen lunch maken? Kom dan op dinsdag naar De Ontmoeting in Bonvie, waar u onder leiding van een kok een heerlijke lunch gaat klaarmaken. Natuurlijk eten wij dit gezellig samen op in het Restaurant.
Tevens een mooie kans om kennis te maken met de werkwijze van Syndion in Bovie. Bijzonder is de samenwerking in de keuken en de bediening, door mensen met en zonder beperking. De doelstelling is om commerciële opbrengst in te zetten voor sociale doelen. Ontmoeting is de kernwaarde.

Reserveren gelieve telefonisch 0345 471000 en minimaal één dag van tevoren.

Elke week heeft een thema, zie agenda. En vind je het gezellig en kom je vaker? dan betaal je slechts €5,- per persoon.