Gezond en vitaal 2012 met Lachyoga en aandachtsoefening

Wil je ook een gezond en vitaal nieuw jaar tegemoet treden?


Door eens wat meer te lachen?
Gewoon zonder andere dan deze reden! Want lachen is gezond.....


Komende vrijdag start een nieuwe serie Lachyoga!
Aanmelden voor deze training of voor een kennismakingssessie.

Of door je aandacht en energie gericht te gebruiken?
Kom dan vrijdag 27 januari naar de gecombineerde workshop
Mindfulness Yoga en Tijd Bewust Zijn
Aanmelden voor deze kennismakingsworkshops.

 

Lachyoga is in 1995 ontworpen door de Indiase arts Dr. Madan Katari die een manier zocht om mensen met elkaar via het hart in contact te laten komen. Het is zijn droom om op deze manier bij te dragen aan wereldvrede. 
Het is een afwisseling van lachoefeningen en diepe ademhaling. Tijdens de lachoefeningen maken we oogcontact met elkaar. Deze techniek is ontworpen om te kunnen lachen zonder daar humor voor te hoeven gebruiken – lachen zonder reden. We beginnen gewoon met een paar oefeningen en je zult zien hoe snel de lach echt wordt. Het brengt je terug naar een heerlijk gevoel van kinderlijke speelsheid, openheid, vergeving, frisheid en energie.
Na een succesvolle kennismaking op de Belevingsdag Vitaliteit, bieden we je hierbij een vervolg aan. Tijdens deze workshops starten we met een korte introductie met daarna een volledige lachyogasessie van een uur en een kwartier. Achteraf is er tijd om na te praten in De Ontmoeting.

De sessies worden aangeboden door Nadja Benschop, arts en trainer van www.altractive.nl
Tot de zomer lachen wij in een serie van 6 sessies:
Vrijdag 13 januari, 10 februari, zaterdag 24 maart 15-17 uur, vrijdag 20 april, 1 juni, 13 juli
Deelnemersbijdrage: € 20,00 per losse sessie of € 95,00 voor gehele serie van 6 sessies

Mindfulness Yoga en Tijd Bewust Zijn is een gecombineerde workshop als vervolg op de Belevingsdag Vitaliteit.
Leren omgaan met tijd en leven in aandacht is onmisbaar voor het behoud van je vitaliteit. want in het dagelijkse leven is het makkelijk om je te laten overspoelen door drukte en hectiek Je aandacht kan volledig in beslag genomen worden door na te denken over wat je allemaal nog moet doen en wat er allemaal gebeurd is. Je laat je meeslepen door zaken (gedachten en gevoelens) die te maken hebben met verleden of toekomst. Voordat je het weet laat je je energie wegstromen.
In deze combinatie-workshop ‘Mindfulness Yoga en Tijd Bewust Zijn’ kom je terug in het huidige moment, het nu.

Met eenvoudige yoga oefeningen land je in het moment. Rust vinden in lichaam en geest vormen de basis om bewuster keuzes te maken. Hierna volgt een interactieve lezing. Met behulp van visualisatie oefeningen vraag je jezelf: Hoe bewust ben ik van mijn eigen verantwoordelijkheid in de keuzes die ik maak ten aanzien van mijn tijdsbesteding?

Deze Belevingsavond Vitaliteit kun je bij voorkeur als geheel ervaren, het is ook mogelijk om één van beide workshops los te volgen. De deelnemersbijdrage is een kennismakingstarief van € 15,00 voor de hele avond, of € 10,00 voor één van beide workshops. Vrijdag 27 januari van 19.30 tot 22.00.
De trainers zijn Marianne van Lobberegt, van Bij Jezelf en Elisa Lamy, de Opruimkunstenaar

Verderop in de agenda vind je nog meer mogelijkheden om het jaar goed te beginnen!

En denk je spontaan aan iemand uit jouw eigen netwerk, als het gaat om lachyoga of aandachtsoefeningen, stuur deze mail dan gerust door!