Eerlijk wensen en ontmoeten

Op zondag 6 november komt er een aantal bewust duurzame lijnen samen in Culemborg. Zo verzamelen de fairtradegemeenten tijdens de Fairtrade week 2011 alle eerlijke wensen voor de Sint, en leven aanbieders en bezoekers van Bewust Culemborg toe naar de Belevingsdag Vitaliteit in BonVie. Op zondagavond wordt de MVO Award uitgereikt, aan welke maatschappelijk verantwoorde ondernemer de eer? Na het weekend zullen wij het weten!

 

Fairtrade week 2011

Van 27 oktober t/m 6 november is de landelijke fairtrade week. Fairtrade producten staan extra in het zonnetje. In Culemborg serveren restaurants De Witte Buffel en Andermaal deze week een speciaal fairtrade dagmenu. Banketbakkerij Verheijde heeft naast de fairtrade Sjekkelaaje Bollen nu ook fairtrade speculaascake in het assortiment. Ook bij de supermarkten Plus en Coop staan de fairtrade producten extra in het zonnetje. Naast fairtrade sinaasappels en bananen zijn ook fairtrade ananassen nu steeds beter verkrijgbaar.

Zeg nou eens eerlijk, wat wil jij van de Sint?

Tot 6 november 2011 kun je een fairtrade verlanglijstje invullen op de website www.fairtradeverlanglijstje.nl. Wie weet win jij de prijs en mag je tot 500 euro aan fairtrade producten aanschaffen! De ingevulde lijstjes worden op 12 november aan Sinterklaas overhandigd bij zijn intocht in Fairtrade Gemeente Dordrecht. Wat zet jij op je lijstje voor de Sint? Wil je weten waar Sint in Culemborg terecht kan? Kijk dan op: www.fairtradegemeenteculemborg.nl.

Belevingsdag Vitaliteit

Ontmoet anderen en je eigen Vitaliteit! Op zondag 6 november presenteert Bewust Culemborg een Belevingsdag. Met informatie stands, workshops en interactieve presentaties presenteren 35 aanbieders hun manier om je Vitaliteit te beleven. Bewegen, mediteren en Mindfullness. Luisteren naar mooie klanken, of heel hard lachen. Je huid, je haar of je voeten laten verzorgen. Leren hoe je sprankelt en nog veel meer. Kortom een dag om energie op te doen!

Tussen 11 en 16 uur bij BonVie, Admiraalvlinderlaan 2, Culemborg. Toegang is gratis. Voor meer informatie kun je kijken in de volledige aankondiging

MVO Award Culemborg

Op zondagavond 6 november 2011 zal de Werkgroep Fairtrade Gemeente Culemborg een MVO Award uitreiken aan één van de genomineerde maatschappelijk verantwoorde ondernemers. Deze feestelijke avond ontmoeten genodigden elkaar, zij die zich de afgelopen jaren hebben ingezet voor eerlijke handel in Culemborg. Na het weekend wordt de uitslag bekend gemaakt.