Nieuw in Culemborg!

Culemborg is vol van initiatieven op het gebied van bewustwording. Soms is het even zoeken naar de plek waar ze kunnen landen. Of worden er nieuwe manieren gezocht om verder te ontwikkelen. Het afgelopen jaar is gewerkt aan enkele inspirerende locaties en er komen nieuwe projecten aan. Waar wil jij beginnen?

Zo is er een serie nieuwe cursussen op Werk aan het Spoel. Theaterstudio Wollebrandshof breidt haar activiteiten uit, er komt een Stadswerkplaats Culemborg waar creatieven elkaar kunnen ontmoeten en inspireren. Bij Theater aan de Slag wordt gewerkt aan een unieke productie waar amateur en professional elkaar ontmoeten in dans en muziek. En niet te vergeten is bij Restaurant de Ontmoeting in BonVie het gezamenlijk initiatief Belevingsdag geland, met deze keer als thema Vitailteit!

Allemaal voorbeelden van datgene wij graag doen:

Ontmoeten, Ontwikkelen, Inspireren, Samenwerken

 

Als je iemand kent voor wie deze nieuwsbrief ook interessant is, stuur deze dan gerust door.


Werk aan het Spoel

Biodanza nu ook in Culemborg! De dans en muziek bieden een prachtige gelegenheid om jezelf te ontdekken. Zo kun je jouw vitaliteit ervaren. Ook kun je ontdekken waar jouw hart sneller voor gaat kloppen. Biodanza nodigt je uit om expressie te geven aan wie jij bent. En het nodigt je uit de ander te ontmoeten op een bijzondere manier, zonder woorden, in de dans. Dit is wat Biodanza je biedt in allerlei dansen: ritmische en energiek, melodisch of verstild. Je danst op jezelf, met zijn tweeën of in een groep. Voor Biodanza hoef je niet te kunnen ‘dansen’, het gaat níet om het aanleren van passen. Het gaat om uitdrukking geven aan wat er nu in je leeft. Biodanza haalt je uit je hoofd en brengt je in je hart. Biodanza is voor iedereen, man en vrouw, jong en oud, single en getrouwd, met gebrekkige ruggen of gebroken harten, workaholic of huismus.

Biodanza is in beweging komen, letterlijk en figuurlijk, op de klanken van Salsa, Jazz, Pop, Klassieke en Afrikaanse muziek.

Op donderdag 27 oktober kun je kennismaken met Biodanza. We dansen van 20.15 – 22.15 uur in de genieloods van Werk aan het spoel. Met een kennismakingsabonnement van 3 keer kun je ontdekken of Biodanza iets voor je is. Kosten kennismakingsabonnement zijn 34,- Euro. Opgave: info@ontdek-biodanza.nl. Voor meer informatie: www.ontdek-biodanza.nl  of  bel Renée Mars: 06-49864654

 

Qigong, nieuw bij Werk aan het Spoel   Qigong is van oorsprong een Chinese bewegingsleer en betekent letterlijk werken met levensenergie. Door rustig en aandachtig te bewegen ontstaat er een groter lichaamsbewustzijn. Hierdoor wordt het mogelijk om onnodige spanning los laten en daar waar kracht ontbreekt die weer op te bouwen.Bewegen om op een heerlijke en eerlijke manier in contact te komen met jezelf.

Kom een proefles Qigong volgen op deze prachtige plek in Culemborg!

Donderdag 3 november start om 19:00 uur de nieuwe cursus in de Genieloods bij Werk aan het Spoel. Naast Qigong geeft Annelies Corsten ook het Chinees stokvechten, voor meer informatie kijk op www.taijiculemborg.nl of bel 0345 513673


Wollebrandshof

Theaterstudio Wollebrandshof heeft haar activiteiten uitgebreid met trainingen. Zo wordt er dit najaar een drietal trainingen aangeboden door Bea Leek, waarvan één in samenwerking met Heleen Florusse. Voor meer informatie en aanmelding kijk op www.wollebrandshof.nl

Spelende Wijs Spreken en Doorbreken

Allereerst een presentatietraining 'Meer dan spreken alleen!' voor een ieder die voor een groep staat. Een inspirerende training waarbij je leert te vertrouwen op je eigen kwaliteiten, waardoor je jouw boodschap met meer gemak en overtuiging weet over te brengen.  Maandag 31 oktober en 7 november.

'Maak je scène' is voor een ieder die patronen wil doorbreken op een speelse, maar toch intensieve manier. De training biedt de mogelijkheid om naar je eigen ineffectief gedrag in (werk)situaties te kijken en daar verandering in te brengen. Je wilt dat doen, met andere mensen en je wilt ook experimenteren met nieuw gedrag. Maandag 14 en 28 november. Tweede serie maandagen 5 en 26 maart 2012.

In de training Spelende Wijs leren deelnemers drama toe te passen in het werken met kinderen. Een inspirerend programma voor leerkrachten basisschool en pedagogisch werkers. Programma op maat, in overleg.


Stadswerkplaats Culemborg

Opening TextielCafé   Samen handwerken - breien, naaien, haken, iets met kralen of knopen - het maakt niet uit. Dat kan in het Open TextielCafé. Elke woensdagavond en om de week op zaterdagochtend kun je (vanaf 9 jaar) daar terecht. Ons ideaal: deelnemers uit alle hoeken van Culemborg waardoor je andere technieken van elkaar kunt leren. Het TextielCafé wil een ontmoetingsplaats zijn waar lekker gewerkt & gekletst wordt.

Wat moet ik met 80 knotten wol? Zo'n naaimachine - hoe werkt dat eigenlijk? Insteken, omslaan, doorhalen...en dan????

Gratis inloop op 26 en 29 oktober met een presentatie door de initiatiefnemers hun plannen. Wandel gerust binnen als je nieuwsgierig bent, en breng je oma, buurvrouw of buurman, je dochter of je vader mee. Het TextielCafé vind je in de Stadswerkplaats, Dahliastraat 30 te Culemborg. Initiatiefnemers: Irma Mommers en Jaqueline Aggenbach. Gratis inloop op woensdag 26 oktober, tussen 19.00 en 22.00 en zaterdag 29 oktober tussen 9.00-12.00. Kijk op www.textielcafe.nl als je meer wilt lezen over dit creatieve initiatief.

Stadswerkplaats-Culemborg is in ontwikkeling. Het biedt organisaties en particuliere initiatiefnemers de ruimte om een activiteit aan te bieden die op vele manieren tot de verbeelding spreekt. Dit kunnen zijn: kunstzinnige, culturele, educatieve, informatieve, maar ook ambachtelijke en pratiskche activiteiten. Het is ook een werkplaats waar inwoners uit Culemborg terecht kunnen met hun klus, groot of klein. Stadswerkplaats-Culemborg wordt zo een herkenbare ontmoetingsplaats waar creatievelingen elkaar ontmoeten en inspireren. Kijk op www.nerfantiek.nl voor de Stadswerkplaats.


Theater aan de Slag

Dit najaar wordt gewerkt aan een unieke dans-muziek-productie 'Romeo en Julia' door een samengesteld gezelschap van amateurs en professionals. Peter Elbertse en Jeroen van Veen verzorgen de muziek op respectivelijk 'hang' en piano. De dans is gedeeltelijk vastgelegd in een choreografie door Maartje Jaspers, met veel ruimte voor dans-improvisatie. De productie word verzorgd door Stephan Staal.

Romeo en Julia, amateur en professional, muziek en dans

Voor de uitvoering worden nog enkele deelnemers/dansers gezocht en ruimte voor de uitvoering. De tryout is gepland op 13 januari 2012 in het Raadhuis te Culemborg. Ook wordt gezocht naar een locatie voor extra uitvoeringen, alle tips zijn welkom. Informatie en aanmelden bij Maartje Jaspers via dansmaartje@freeler.nl en Stephan Staal via s.staal@kpnmail.nl

Maartje Jaspers en Peter Elbertse nemen tevens deel aan de Belevingsdag Vitaliteit op 6 november, waar zij een voorproefje geven van Dans-Improvisatie op 'hang' met percussie. Je kunt vrijblijvend meedoen in deze workshop en alle andere activiteiten die deze dag worden aangeboden. Kijk in de aankondiging voor een volledig overzicht van het programma.