Yin Yoga • Vinyasa Yoga • Yoga Nidra • Pilates

YOGA Nanouk Yoga en Pilates (Studio Het Hof)
Culemborg

Yoga & Pilates Nanouk biedt meer dan yoga en pilates lessen. Ik bied je een plek waar je kunt ontspannen en verbinden met jezelf en met elkaar. Waar aandacht voor jou het allerbelangrijkste is. Volg lessen in Studio Het Hof, buiten of live online.

Het actuele lesrooster vind je op de site yogananouk

YIN YOGA

In tegenstelling tot de dynamische vormen van yoga richt Yin Yoga zich op het ontspannen van spieren om de diepere lagen van je lichaam (bindweefsel) gezond te maken.  Bindweefsel versterkt en verlengt zich langzamer dan spierweefsel, vandaar dat Yin Yoga poses tussen de drie en vijf minuten worden vastgehouden. Yin Yoga geeft diepe ontspanning, stimuleert je meridianen en organen en leert je ruimte ervaren in je lichaam.

VINYASA YOGA 

Vinyasa Yoga is een krachtige dynamische yogastijl waarbij je snel beweegt van de ene naar de andere houding op het ritme van jouw ademhaling. Je hartslag gaat omhoog, je kunt gaan zweten en afvalstoffen krijgen de kans je lichaam te verlaten. 

YOGA NIDRA
Tijdens Yoga Nidra raak je in een diepe ontspanning en kom je in diepere lagen van je bewustzijn met als doel om je onderbewustzijn op te schonen van diepgewortelde stress. Eén sessie staat gelijk aan een paar uur slaap. Daarom voel je je na Yoga Nidra verfrist en uitgerust.

PILATES

Pilates is een ontspannen en effectieve work-out die spiergroepen versterkt en rekt voor een evenwichtig, soepel en sterk lichaam. We werken aan houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest. Het voornaamste doel is een sterk en stabiel powerhouse (lichaamscentrum) dat zorgt voor een goede houding en je rug beschermt in het dagelijks leven.

Voor Reiki, Ontspannings behandelingen en Privélessen kun je contact opnemen.

Studio Het Hof is ook te huur: studiohethof

Over YOGA Nanouk Yoga en Pilates (Studio Het Hof)

Wie is NANOUK?

Jarenlang had ik een druk yang-bestaan: naar buiten gericht, hard werken, volop actie. Als producent in de culturele sector stormde ik van festival naar festival. Daarnaast gaf ik Bodybalance (Les Mills) en Pilateslessen. Ook werd ik moeder van twee dochters. Genoeg was genoeg. Het werd tijd voor yin in mijn leven: meer verbinding met mijn lichaam, ervaren, voelen, rust en verhuizen uit Utrecht. 

Yoga is een levenspad voor mij. Bewust gekozen om voor mezelf te zorgen en daarmee voor mijn omgeving. Ik beleef de wereld door  te ontdekken met een open en nieuwsgierig blik naar binnen en in verbinding met mijn omgeving. Ik luister naar wat mijn hart mij te vertellen heeft en volg mijn intuïtie. Ik vind rust in het aandachtig bewegen, bewust ademen en de focus op wat er Nu aanwezig is. En tegelijkertijd hou ik van de energie van het aardse leven, van lekker eten, theater, natuur, vrienden en familie, reizen en spontane avonturen. Go with flow met beide voeten op de aarde!

Herkenbaar? En voel je ergens in je lichaam een tinteling na het lezen van mijn verhaal? Of weet je gewoon dat het klopt? Vanuit mijn eigen ervaring deel ik graag Yoga en Pilates en hoop je binnenkort te ontmoeten.

Namasté.

Opleidingen: Yin Yoga Teacher Training, Yoga Nidra, Vinyasa Yoga Teacher Training (De Nieuwe Yogaschool Amsterdam, Johan Noorloos (2019 en 2023), Opleiding Intuïtieve ontwikkelingen (2016), Thaise Yogamassage (2017), BodyBalance (Les Mills), Pilates en Zwangerschapspilates (2009), Indiase hoofdmassage (2006), Reiki (2004)


YOGA Nanouk Yoga en Pilates (Studio Het Hof)

Nanouk Hildebrand

Het Hof 9
4101 BT Culemborg

Yin Yoga • Vinyasa Yoga • Yoga Nidra • Pilates