NenChi, Taiji & Qigong | Culemborg

Chinese gezondheidsoefeningen voor iedereen!

Ontspannen bewegen met aandacht, kom het zelf ervaren in een gratis en vrijblijvende proefles!

In de Chinese bewegingskunst gaat het om langzame, vloeiende bewegingen. Belangrijk zijn het stevig staan, in balans zijn, goede coördinatie, beweging vanuit je centrum (dantian) en ontspanning. De Chinese geneeswijze gaat ervan uit dat lichaam en geest één zijn, wel te onderscheiden maar niet te scheiden. Train je lichamelijke balans en coördinatie, dan zal dat invloed hebben op de geestelijke en emotionele stabiliteit. De vloeiende, zachte bewegingen zorgen voor een harmonieuze energiedoorstroming in het lichaam, met als gevolg een betere gezondheid en rust in het hoofd.

Naast Qigong geef ik ook Taijiquan, Yangstijl. In alle lessen ga ik uit van de principes van de Taijiquan.

Ik vind het vooral leuk om mensen voor wie bewegen niet vanzelfsprekend is, te ondersteunen in het ontspannen bewegen. Daarvoor heb ik o.a. de volgende cursussen gedaan: Ergo Taiji, In Balans gericht op valpreventie, Tai Chi for Arthritis, de methode van Paul Lam. Het blijkt dat wat ik daar geleerd heb ook heel goed kan gebruiken in de 'gewone' lessen. Lichamelijke klachten komen helaas heel veel voor. Ook is ieder mens anders, dat uit zich ook in bewegingsmogelijkheden. Ik vind het belangrijk om daar rekening mee te houden.

Er zijn speciale lessen voor ouderen, mensen met gewrichtsklachten en mensen met Longproblemen, Maar natuurlijk ook voor mensen die gezond zijn!

Iedereen is welkom!

 

 

Over Ellen Hannes | Culemborg

In 1985 ben ik begonnen met Taiji (Tai Chi), Taijiquan (Tai Chi Chuan) en Qigong (Chi Kung) bij Rudi Westerkamp. Bij hem ook de BOCAM opleiding gedaan en daarna de specialisatie Taiji & Qigong trainer.

Daarna veel verschillende bijscholingen gedaan. De laatste jaren vooral in de richting van ouderen en mensen met klachten. Bijvoorbeeld Ergo-taiji en Tai Chi for Arthritis bij het instituut van Paul Lam. Juist de zachte, ontspannen manier van bewegen is geschikt voor mensen met klachten.


Foto 1 Ellen Hannes Klik om te vergroten

NenChi, Taiji & Qigong
Ellen Hannes


Professionals in de categorie Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong)

Acupunctuur Ademtherapie Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Bouwen en Wonen Centra voor Gezondheidszorg Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Wandelcoaching Creativiteit Dans & Beweging Dieren Ergonomie Familie- en systeemopstellingen Filosofie Financiële dienstverlening Fysiotherapie Haptonomie & Haptotherapie Homeopathie Kinderen-Ouders Kinesiologie Kunst Mannenwerk Massage Mediation Meditatie Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuur, Tuin en Landschap Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Ouderenzorg Permacultuur Psychologische hulp Psychosociale therapie Regressie- en reïncarnatietherapie Reiki en magnetiseren Relatietherapie Shiatsu Therapie Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Voetreflexologie & Voetzorg Vrouwenspiritualiteit Winkels Yoga Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Culemborg
Bewust Culemborg

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!