Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

12jul 2024
Yoga Concert

Peter Wilms
Amsterdam

Kern van de yogaconcerten is de ontmoeting van live muziek en yoga, die twee kanten op werkt. De kalme, meditatieve en tegelijk intense houdingen van yin yoga verweven met de muziek geven de mogelijkheid om dieper in het bewustzijn te zakken.

Kern van de yogaconcerten is de ontmoeting van live muziek en yoga, die twee kanten op werkt. De kalme, meditatieve en tegelijk intense houdingen van yin yoga geven de mogelijkheid om dieper in het bewustzijn te zakken, voorbij de denkpatronen van de geest. Op de yogamat verweven fysieke sensaties zich met de klanken. Gedachten bedaren, waardoor ruimte ontstaat om de muziek open te ontmoeten.


De poëzie is dienstbaar aan dit proces. De muzikaliteit en beeldkracht van gedichten gidsen onze rationele geest naar een ander domein. Een manier om dit proces te begrijpen, is dat onze denkende geest waarheid of inzicht wil bereiken, zoals onze percepties op zoek zijn naar schoonheid en zoals ons gevoel, dat in ons lichaam huist, zoekt naar liefde. Anders gezegd: de verschillende uitdrukkingsvormen van ons bewustzijn willen thuiskomen op een plek waar waarheid, schoonheid en liefde hetzelfde zijn. Zo lijkt het bijna een theorie achter de yogaconcerten. Misschien kon Rumi het beter verwoorden: wanneer ik verstil, val ik in een plek waar alles muziek wordt.

 

 

 

 

Informatie

12 jul 2024
19.00 - 20.30
22,50

Waar?

Stadshout Paviljoen Amstelpark
A.J. Ernststraat 1
1083 GP Amsterdam

Contact

Yoga Concert