Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

12jun 2024
Ziel zoekt zin – hoe overleef je een crisis?

Pauline Weseman
Culemborg

Een crisis blijkt vaak een voedingsbodem voor nieuwe ideeën en vormen. Helaas lijkt op het crisismoment zelf alles verloren. Hoe ga je dan verder, hoe geef je zin en betekenis aan je leven? Journalist Pauline Weseman neemt je mee in haar zoektocht.

Pauline Weseman doorliep meerdere existentiële crises, onder meer nadat haar man jong overleed aan kanker. Het zette alles op zijn kop. Om af te kijken hoe je een crisis doorleeft, vroeg zij zinzoekers voor Trouw en Volzin twee jaar lang naar hun keerpunt. Ook zij liepen vast. Alles moest anders. Een proces van verlies en afscheid én van herontdekken van oude wortels volgde. Hun crises leidde tot nieuwe wegen, met ruimte voor creativiteit, kunst, poëzie, lichamelijkheid en activisme.

Eind 2022 verschijnen de ruim dertig verhalen in het boek 'Ziel zoekt zin. Hoe verder als je geloof het niet meer doet' bij uitgeverij Zilt. Terwijl de laatste interviews rond het boek nog verschijnen, krijgt Weseman zelf met de ziekte te maken en voltrekt zich opnieuw een zoektocht naar zin en betekenis.

In deze lezing neemt Weseman je daarin mee. In een schrijfoefening daarna laat ze in jouw eigen zoektocht ontdekken: wat helpt mij wanneer het erop aankomt? Wat geeft mij zin?

 

Pauline Weseman (1972) is journalist, auteur, religiewetenschapper en biografisch coach. Ruim 30 jaar schrijft ze voor diverse media. Sinds 2012 geeft ze les op de School voor de Journalistiek in Utrecht, onder meer in zingeving, interculturele communicatie en creatief schrijven. Ze geeft schrijfretraites, workshops en lezingen over het levensverhaal, zoals in Dominicanenklooster Huissen.

www.paulineweseman.nl

Informatie

12 jun 2024
19.30 - 21.30
€12,50 Kaarten zijn bij de Bibliotheek te bestellen

Waar?

Bibliotheek Rivierenland
Herenstraat 29
Culemborg

Ziel zoekt zin – hoe overleef je een crisis?