Workshop smeden | Beusichem

De workshops smeden komen voort uit een passie voor persoonlijke ontwikkeling. Tijdens het smeden vindt er een omvorming plaats, zowel in het ijzer dat verandert van vast naar plastisch, als in de mens die aan het smeden is. Je werkt met het oerelement vuur, waarin het ijzer door de grote hitte tot gloeien wordt gebracht. De mens legt op het juiste moment met gerichte slagen het hete ijzer zijn wil op en vormt het om tot een voorwerp of werktuig. Daarvoor moet je veel in jezelf aanspreken: geduld, concentratie, wakkerheid, durf en wilskracht. Bij het smeden is je bewustzijn volledig bij het gloeiende ijzer en de zware hamer in je hand, op het juiste moment kom je in actie en breng je je slagen toe op precies de juiste plek. Dit proces werkt vitaliserend op de levenskracht. Na afloop is de voldoening groot, je voelt je een beetje een ander mens.

De workshops zijn bedoeld voor kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen die op zoek zijn naar een pure ervaring die iets met hen doet. 

Over Rogier van Veen | Beusichem

Mijn naam is Rogier van Veen. Ik woon in Beusichem, ben getrouwd en vader van zoons die alle drie leerling zijn op de Werfklas in Culemborg. Ruim 15 jaar ben ik werkzaam als docent op het Rudolf Steiner College in Rotterdam. Ook geef ik de vakken smeden en houtbewerken aan de Werfklas.  
Naast mijn docentschap heb ik in Rotterdam in 2015 de Stichting IJzerhart opgericht - zie stichting-ijzerhart - om klassen en volwassenen (max. 20 personen) het smeden te laten ervaren. 
In 2017 rondde ik de koudetrainingen af aan de WimHofAcademy - zie inner fire. Persoonlijke ontwikkeling staat centraal in mijn docentschap en de workshops. In mijn ervaring geven zowel de koude als het vuur je een intense mogelijkheid om jezelf om te vormen en in contact te komen met het wezenlijke van je bestaan.
Onlangs heb ik de website vuurvanverandering on-line gezet en heb ik onder een overkapping een buitensmidse geplaatst op de stadsboerderij Caetshage in Culemborg. Deze smidse biedt ruimte om te smeden aan max. 12 personen. Elke vrijdag smeden hier de 14-jarigen (v.o.) van de Werfklas.  

 


Foto 8 Rogier van Veen Foto 15 Rogier van Veen Klik om te vergroten

Vuurvanverandering
Rogier van Veen


Professionals in de categorie Creativiteit

Acupunctuur Ademtherapie Biografisch werk & Verhalen Bouwen en Wonen Centra voor Gezondheidszorg Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Wandelcoaching Creativiteit Dans & Beweging Ergonomie Filosofie Financiële dienstverlening Fysiotherapie Haptonomie & Haptotherapie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kinesiologie Kunst Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuur, Tuin en Landschap Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Permacultuur Psychologische hulp Psychosociale therapie Regressie- en reïncarnatietherapie Reiki en magnetiseren Relatietherapie Shiatsu Therapie Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Voetreflexologie & Voetzorg Vrouwenspiritualiteit Wellness Winkels Yoga
Bewust Culemborg
Bewust Culemborg

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!