Jing River | Acupunctuur en Massage | Geldermalsen

Jing River, de naam van mijn praktijk wil zoveel zeggen als 'daar waar de Qi stroomt’. Het Chinese karakter J?ng (spreek uit ‘Djing’) heeft veel verschillende betekenissen, maar in de context van de acupunctuur betekent het 'de hoofdstromen van Qi waarvan het verloop vast ligt', een verwijzing naar de meridianen. In de oude geschriften over Chinese Geneeswijzen wordt veel gebruik gemaakt van ‘de rivier’ als metafoor voor het verloop en de werking van meridianen en acupunctuurpunten. Het stromen van Qi in de meridianen wordt vergeleken met water dat z’n weg zoekt vanaf de bron naar de zee. Eerst via kleine stroompjes en beken, samenvloeiend in almaar breder wordende rivieren totdat de rivier uitstroomt in zee. Analoog aan rivieren in het landschap, ontstaan er ook bij de mens problemen(gezondheidsklachten) wanneer de doorstroming in de meridianen gehinderd of geblokkeerd raakt.
Acupunctuur houdt zich bezig met het reguleren van de circulatie in de meridianen en kan op die manier gezondheidsklachten verhelpen of verminderen. Wanneer Qi vrij en ongehinderd stroomt kan het lichaam naar behoren functioneren, is de geest helder en ontspannen, en is er sprake van een dynamisch evenwicht dat we gezondheid noemen.

Mijn naam is Monique Staring en ik woon al weer zo’n 20 jaar in de directe nabijheid van De Waal, één van Neerlands grootste en drukst bevaren rivieren. Wandelend over de dijken en door de uiterwaarden zie je met eigen ogen hoe wonderbaarlijk mooi en hoe krachtig zo'n grote rivier is. Als inwoner van het rivierengebied sprak de metafoor van ‘de rivier’ mij tijdens de studie dan ook erg aan.Niet verwonderlijk dus dat 'de rivier' vervolgens ook de inspiratiebron vormde voor naam en logo van mijn praktijk en vormgeving van mijn website. De combinatie van het Chinese karakter J?ng met het engels woord River (rivier), staat voor mij ook voor het samengaan van Oosterse en Westerse geneeswijzen. Het één sluit het ander niet uit.

Over Monique Staring | Geldermalsen


Foto 1 Monique Staring Klik om te vergroten

Jing River | Acupunctuur en Massage
Monique Staring


Professionals in de categorie Acupunctuur

Acupunctuur Ademtherapie Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Bouwen en Wonen Centra voor Gezondheidszorg Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Creativiteit Dans & Beweging Dieren Ergonomie Familie- en systeemopstellingen Filosofie Financiële dienstverlening Fysiotherapie Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Kinderen-Ouders Kinesiologie Kunst Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuur, Tuin en Landschap Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Ouderenzorg Permacultuur Psychosociale therapie Regressie- en reïncarnatietherapie Reiki en magnetiseren Relatietherapie Shiatsu Therapie Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Voetreflexologie & Voetzorg Vrouwenspiritualiteit Winkels Yoga Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Culemborg