Jouw natuur - Coaching in/met de natuur | Utrecht, Culemborg e.o. | Culemborg

Leef je naar je verlangen of ben je vooral bezig met overleven? In deze tijd waarin ons hoofd vaak harder gaat dan ons lichaam, loop je jezelf makkelijk voorbij. Door samen te gaan wandelen - vertragen - help ik jou om weer de verbinding te maken in jezelf. Zodat er weer volop ruimte komt voor leven.

"Door naar buiten te gaan, ging ik naar binnen." - John Muir. 

Bij Jouw natuur kun je o.a. terecht voor vragen over:

  • Loopbaan en werk
  • Stress en burn-out
  • Keuzes maken
  • Hooggevoeligheid (hoogsensitiviteit, HSP)
  • Persoonlijk leiderschap
  • Relaties
  • Inzicht in je eigen natuur
  • Lichter leven

Wandelcoaching

In de natuur zijn geeft ademruimte en ruimte voor voelen en nieuwe inspiratie. Ik loop met jou mee op jouw ontdekkingstocht.

Zwerftochten

Niks heerlijker dan zwerven door de natuur. Met een groepje gelijkgestemden gaan we op pad en doen we kleine oefeningen onderweg. Elke tocht een ander thema.

Workshops

Ontspannen workshops in groepsverband die je helpen dichter bij je eigen natuur te komen. 

Over Petra Schuijling | Culemborg

Mijn naam is Petra Schuijling (1976). Wie ik ben? Een boekenwurm, een mensen-mens, hoewel ik ook erg van rust houd. Hoogsensitief. Ik houd van muziek en concerten en lekker dansen. Maar waar je me het meest blij mee kunt maken is een boswandeling. En dan uitrusten onder een boom, met mijn thee en boterham. Dan ben ik in mijn element. Een beetje zoals de ‘zwerver’ op mijn website, vrij en blij.

Rustig en vrij

Vanuit dat gevoel van eenvoud, van 'gewoon' zijn, is Jouw natuur opgericht. Ik gun iedereen dit rustige en vrije gevoel, van voelen dat het klopt. 

Burn-out

Die rust en vrijheid voel ik niet altijd. Soms ben ik heel gestrest. Sterker nog, ik kom uit een burn-out. Voordat ik wandelcoach werd en ging samenwonen in Culemborg, zag mijn leven er anders uit. Ik woonde in Utrecht en werkte als webredacteur en productontwikkelaar, veelal bij maatschappelijke organisaties. Erg leuk, totdat na twee reorganisaties mijn vuurtje uit ging. Ik had teveel gegeven, was te gedreven. Dat verraste me, dat je ook teveel kunt geven, zelfs als het om iets positiefs gaat.

Mijn logo staat voor verbinding

Ik heb moeten leren om meer balans te vinden in mijzelf. De verschillende kanten van mijn karakter te leren kennen en te omarmen. In de antroposofie gebruiken ze de liggende acht (het lemniscaat, ∞), als symbool voor balans en verbinding. Ik vind dat heel herkenbaar. Steeds opnieuw de beweging maken tussen hart en hoofd, tussen geven en ontvangen, tussen rust en actie, etc. Om mij heen zie ik veel mensen hiermee worstelen. Het lijkt van deze tijd dat we harder gaan met ons hoofd dan met ons lichaam. Ik probeer mensen bewust hiervan te maken. Te laten vertragen. Te voelen. Weer de verbinding maken in zichzelf. En in de natuur kan dat het best.

Meebewegen met de natuur

De natuur heeft haar eigen tijd en ritme, gaat niet sneller dan ze gaat. Heeft een rustige ordelijkheid; na de zomer komt altijd de herfst en daarna weer een winter. Daarin meebewegen, ook van binnen, geeft rust. Maar natuur is ook spelen. Buiten zijn, lekker rennen van de heuvel, zwerven door het land, je neus achterna. Bij jezelf zijn, zonder oordelen of bekommernissen van anderen. Dat gevoel, die rust, die eenvoud wil ik graag me je delen.

Veters gestrikt? Laten we gaan!

Agenda Jouw natuur


Foto 1 Petra Schuijling Foto 2 Petra Schuijling Klik om te vergroten

Jouw natuur
Petra Schuijling


Professionals in de categorie Coaching - Wandelcoaching

Acupunctuur Ademtherapie Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Bouwen en Wonen Centra voor Gezondheidszorg Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Creativiteit Dans & Beweging Dieren Ergonomie Familie- en systeemopstellingen Filosofie Financiële dienstverlening Fysiotherapie Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Kinderen-Ouders Kinesiologie Kunst Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuur, Tuin en Landschap Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Ouderenzorg Permacultuur Psychosociale therapie Regressie- en reïncarnatietherapie Reiki en magnetiseren Relatietherapie Shiatsu Therapie Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Voetreflexologie & Voetzorg Vrouwenspiritualiteit Winkels Yoga Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Culemborg