Relatietherapie vanuit een spirituele grondhouding | Culemborg

 

Mensen hebben grofweg twee grote verlangens: het verlangen om samen te zijn en zich te verbinden met anderen - én het verlangen om vrij te zijn en het leven zelf richting te geven. Dit lijkt tegenstrijdig, maar het is werkelijk mogelijk om vanuit eigenheid een relatie te hebben èn met je geliefde  heel erg samen te zijn.

Daar is wel wat voor nodig, nl:

Dat je jezelf te blijft voelen, speciaal als je met je partner bent. Acceptatie van wat je denkt en voelt is de sleutel daarvoor. Dit leidt nl tot grotere intimiteit met jezelf. en meer zelfvertrouwen.

Dat je zelf verantwoordelijk zijn voor je eigen gevoelens, zowel de leuke als de pijnlijke en negatieve, en voor je eigen geluk.

Dat je die negatieve gevoelens niet op je partner afreageert maar ze wel bespreekbaar maakt.

Dat jullie beiden zelfstandige volwassenen zijn die geen enkel recht op elkaar hebben.

Het is daarom belangrijk om te leren jezelf gerust te stellen en daarvoor niet afhankelijk te zijn van je partner.  Ook als je jezelf (nog) niet gerust kunt stellen, b.v bij verlatings-angst, kun je daar verantwoordelijkheid voor nemen. Want dan kun je vragen of en hoe je partner daar rekening mee wil houden. Of zelf een passende aktie ondernemen.

Ik wil jullie in dat leerproces graag een helpende hand bieden.

Ik heb een post-doctoraal traject relatietherapie doorlopen, en systemisch werk gedaan, maar de relaties met mijn vrouw en kinderen en mijn spirituele werk vormen de  inspiratiebronnen voor dit werk. 

 

 

 

 

 

Over Alex Adler | Culemborg

praktijk voor lichaams- en zijnsgerichte therapie
Alex Adler

Alex Adler

0636042420
alexadler AT casema DOT nl
www.alexadler.org

praktijk voor lichaams- en zijnsgerichte therapie
Sint Annakapelstraat 34
4103XV Culemborg

praktijk voor lichaams- en zijnsgerichte therapie

Acupunctuur Ademtherapie Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Centra voor Bewustwording Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Loopbaancoaching Communicatie en presentatie Cranio-sacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Dieren Ergonomie Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Grafisch- en Webdesign Haptonomie Healing en reading Homeopathie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kinesiologie Kleding Lichaamsgerichte psychotherapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuur, Tuin en Landschap Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Permacultuur Persoonlijke verzorging Psychologische hulp Psychosociale therapie Reiki en magnetiseren Relatietherapie Shiatsu Therapie Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Therapie (diverse) Verhuur Accommodaties Voetreflexologie Vrouwenspiritualiteit Winkels Yoga Zwangerschapsbegeleiding


Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Culemborg