Praktijk Vrolijk, Psychosociale therapie, Gerrie Vrolijk, Zoelen | Zoelen

Therapie is zelfonderzoek: wie ben je, wat wil je, wat zijn je drijfveren? Hoe reageer je op de mensen om je heen of je situatie. Lijden, verdriet, ziekte, ze horen bij het leven. Om hier mee om te gaan bestaat geen 'gouden pil', geen simpele formule. Het is een weg van voortschrijdend inzicht, oefenen, voelen en compassie voor jezelf.

De aanleiding kan zijn dat je klachten hebt: somberheid, angstig, onzeker. Dat het leven niet zo gaat, zoals je zou willen. Wanneer problemen in relaties, op je werk, of met jezelf steeds terug keren. Oorzaken kunnen in het verleden liggen: pijnlijke gebeurtenissen, groot of klein of in het heden liggen: verlies, scheiding, werkeloosheid, de overgang..

In therapie onderzoek je in een veilige omgeving hoe je denkt, voelt en handelt en neem je volledig verantwoordelijkheid voor jezelf. Met nieuwe inzichten kun je andere keuzes maken in je leven nú.  Wanneer je dát doet, is er sprake geweest van verwerking. Dat betekent niet dat het weg is. In tegendeel: het mag er zijn, waardoor wegdrukken (leven vanuit overlevingsmechanismen) geen energie meer vraagt.

De theoretische kaders van mijn aanpak worden gevormd door de Transactionele analyse van Eric Berne, de contextuele benadering van Nagy en de theorie van Ingeborg Bosch. In deze theorieën treffen we heldere schema’s aan die zeer ondersteunend kunnen zijn.

Na de intake bespreken we samen de manier van werken. Mijn praktische aanpak is ontstaan vanuit professionele ervaring, feedback van cliënten en eigen levenservaring. Het is maatwerk: herkenning en erkenning heel belangrijk.

Over Gerrie Vrolijk | Zoelen

Wegens omstandigheden is de praktijk tijdelijk gesloten.

Gerrie Vrolijk, 1957, is een ervaren (bedrijf) maatschappelijk werker en gecertificeerd mindfulness trainer (categorie I). Zij is opgeleid bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam. Sinds kort heeft zij zich in Zoelen gevestigd met haar praktijk voor mindfulness, coaching, therapie en cursussen.

Zo’n 25 jaar heeft Gerrie gewerkt op verschillende terreinen van het maatschappelijk werk: het algemeen-, medisch- en schoolmaatschappelijk werk. Zij gaf individuele begeleiding en behandeling, maar ook trainingen en cursussen aan diverse groepen mensen, waaronder mensen met NAH (niet aangeboren hersenletsel). Daarvoor was zij actief in de vrouwenhulpverlening.

Als bedrijfsmaatschappelijk werker voor werknemers in de zorg was het begeleiden en coachen van mensen met stressklachten dagelijkse praktijk.

Nu, op 60-jarige leeftijd, wil zij op een ontspannen en eigen manier met mensen werken en haar kennis, ervaring en levenswijsheid doorgeven via mindfulness trainingen, coaching, en (psychosociale) therapie.

Haar aanpak kenmerkt zich door professionaliteit, kennis, warmte, levenservaring en is vooral praktisch.

Gerrie is verbonden aan en mediteert bij Zentrum Culemborg.

Praktijk Vrolijk
Gerrie Vrolijk

Acupunctuur Ademtherapie Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Body Stress Release Centra voor Bewustwording Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Loopbaancoaching Communicatie en presentatie Cranio-sacraal therapie Creativiteit Dans & Beweging Dieren Ergonomie Familie- en systeemopstellingen Feng Shui Financiële dienstverlening Grafisch- en Webdesign Haptonomie Healing en reading Homeopathie Juridische dienstverlening Kinderen-Ouders Kinesiologie Kleding Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuur, Tuin en Landschap Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Permacultuur Psychologische hulp Psychosociale therapie Reiki en magnetiseren Relatietherapie Shiatsu Therapie Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Therapie (diverse) Verhuur Accommodaties Voetreflexologie Vrouwenspiritualiteit Winkels Yoga Zwangerschapsbegeleiding


Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Culemborg