Workshop smeden | Beusichem

De workshops smeden komen voort uit een passie voor persoonlijke ontwikkeling. Tijdens het smeden vindt er een omvorming plaats, zowel in het ijzer dat verandert van vast naar plastisch, als in de mens die aan het smeden is. Je werkt met het oerelement vuur, waarin het ijzer door de grote hitte tot gloeien wordt gebracht. De mens legt op het juiste moment met gerichte slagen het hete ijzer zijn wil op en vormt het om tot een voorwerp of werktuig. Daarvoor moet je veel in jezelf aanspreken: geduld, concentratie, wakkerheid, durf en wilskracht. Bij het smeden is je bewustzijn volledig bij het gloeiende ijzer en de zware hamer in je hand, op het juiste moment kom je in actie en breng je je slagen toe op precies de juiste plek. Dit proces werkt vitaliserend op de levenskracht. Na afloop is de voldoening groot, je voelt je een beetje een ander mens.

De workshops zijn bedoeld voor kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen die op zoek zijn naar een pure ervaring die iets met hen doet. 

Over Rogier van Veen | Beusichem

Mijn naam is Rogier van Veen, wonend in Beusichem, getrouwd en vader van zoons die alle drie leerling zijn van de Werfklas in Culemborg. Ik ben nu 15 jaar werkzaam als docent op het V.O. op het Rudolf Steiner College in Rotterdam. Ook geef ik les op de Werfklas in Culemborg. Naast mijn docentschap heb ik in Rotterdam een stichting opgericht (stichting-ijzerhart) om klassen vanaf 20 personen en volwassenen het smeden te laten ervaren. In 2017 ronde ik de koude trainingen af op de Wim Hof Academie, Persoonlijke ontwikkeling staat centraal in mijn docentschap en workshops. Naast de koude geeft de intensiteit van vuur je de mogelijkheid om jezelf om te vormen in de wezenlijkheid van je zijn.

 Sinds augustus 2019 plaatste ik een buitensmidse onder een overkapping op boerderij Caesthage in Culemborg om met iets kleinere groepen te smeden. Elke vrijdag smeedt de eerste klas van het VO van de Werfklas op deze locatie. 

 


Foto 3 Rogier van Veen Foto 8 Rogier van Veen Klik om te vergroten

Vuurvanverandering
Rogier van Veen


Professionals in de categorie Creativiteit

Acupunctuur Ademtherapie Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Bouwen en Wonen Centra voor Gezondheidszorg Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Creativiteit Dans & Beweging Dieren Ergonomie Familie- en systeemopstellingen Financiële dienstverlening Fysiotherapie Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Kinderen-Ouders Kinesiologie Kunst Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuur, Tuin en Landschap Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Ouderenzorg Permacultuur Psychosociale therapie Regressie- en reïncarnatietherapie Reiki en magnetiseren Relatietherapie Shiatsu Therapie Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Voetreflexologie & Voetzorg Vrouwenspiritualiteit Winkels Yoga Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Culemborg