Mindfulnesstraining
DO 07 september | 00.00-00.00 uur | Culemborg

07 september 2017 t/m 26 oktober 2017 | Van 19.30 tot 22.00 uur
450,00 | Incl. Btw. werkboek en audio materiaal


Gedachten zijn geen feiten!

Wanneer mensen een ooggetuige verslag doen, zijn de verhalen zo divers, dat je je soms afvraagt of dit wel over dezelfde situatie gaat. Het blijkt dat we zo’n situatie allemaal op onze eigen manier interpreteren. We kijken a.h.w. met een filter, waarbij we zaken invullen of weglaten, al naar gelang onze focus van aandacht.  Bovendien hebben we ook nog te maken met onze gemoedstoestand. Als je verliefd bent ziet de wereld er anders uit, dan wanneer je net te horen hebt gekregen dat je ontslagen bent.
Opvoeding, opleiding en cultuur spelen hier ook nog een rol in.

Op zich is dit geen probleem, zolang je je daarvan bewust bent. Maar meestal zitten we gevangen in onze gedachten en zien we die aan voor de werkelijkheid. We kunnen de situatie zoals die zich voordoet niet meer fris ervaren. Het gevolg kan zijn, dat er verhitte discussies ontstaan over wie er nu gelijk heeft tot en met oorlogen aan toe. Iedereen is  overtuigd van zijn eigen gelijk en de ander moet het mis hebben of deugt niet.
We identificeren ons zo met onze gedachten, dat het onderzoeken van de werkelijkheid van jezelf en die van de ander gekkenwerk lijkt. Tijdens een mindfulness training wordt je ervan bewust, dat gedachten geen feiten zijn. Hierdoor kun je je weer openen voor de ander en voor de ervaring van dit moment. Is dat geen mooie bijdrage aan de wereldvrede?

Meer Informatie + Aanmelden

0618777962
len.v.d.hoeven AT live DOT nl

Praktijkruimte op 'De Graanzolder', Buiten Molenstraat 7, Culemborg

Praktijk Len van der Hoeven, Manuele therapie en Mindfulnesstrainingen | Len van der Hoeven