Bodypercussie en zang | Schalkwijk

Bodypercussie is een combinatie van ritme en beweging waarbij  je muziek/ritme maakt op het meest eenvoudige instrument dat je altijd bij de hand hebt, je lichaam. Denk daarbij niet alleen aan klappen, stampen en het gebruik van je stem, maar ook aan het “slaan” op borstkas, dijen en knieën. 

Wat ik zelf geweldig leuk vind is, dat er helemaal niks voor nodig is.

Als jíj er bent kunnen we beginnen!

Elke keer geniet ik weer van de vitale energie en het plezier tijdens de workshops.

Ook maak ik graag de combinatie van bodypercussie met zingen. Na een aantal festivals (o.a. International Bodymusic Festival in Italië, Hamburg en Parijs en Voci Audaci in Zuid Zwitserland) zijn mijn workshops uitgegroeid tot muziekfeestjes met je hele lichaam als muziekinstrument, waarin ik improvisatie vormen uit verschillende bronnen gebruik, o.a.  Rhiannon, Bobby Mc Ferrin en Anita Daulne van Zap Mama. Regelmatig bied ik "zingen en swingen" improvisatie middagen aan op mijn werkplek, 't Hart op zolder in Schalkwijk. 

Samen zingen geeft verbinding, samen bodypercussiën geeft plezier, samen improviseren geeft openheid!

Voor wie: 

Koren: een leuke en leerzame activiteit tijdens een koorweekend

Feestvarkentjes: een leuke verbindende activiteit op je feest

Bedrijven: als teambuilding of energizer 

Basisscholen/voortgezet onderwijs: lessenseries op maat

 

 

 

 

Over Fredrike de Winter | Schalkwijk

In 1990 ben ik met onderscheiding afgestudeerd als slagwerker aan het Utrechts Conservatorium. Bij o.a. het Asko/Schönberg Ensemble, Het Nieuw Ensemble en Slagwerk Den Haag heb ik jarenlang mijn kostje met veel plezier bij elkaar "geslagen". Momenteel speel ik vooral in theater voorstellingen, o.a. met kinderboekenschrijver Jacques Vriens en met Waterproof Live in voorstellingen, gecombineerd met film.

7 Jaar geleden ontdekte ik bodypercussie en was onmiddelijk "verkocht" ! Mijn passie voor ritme, dans en mensen kwam samen, en heel organisch groeide er vanuit enthousiasme en het verlangen om mijn nieuwe ontdekking te delen, een bedrijf in bodypercussie workshops.

In 2013/2014 volgde ik de opleiding tot stembevrijder bij Jan Kortie en dat heeft me geïnspireerd om steeds meer te zingen in de workshops en te improviseren.

Slagwerk, bodypercussie en zingen zijn de 3 loten aan mijn werkstam, die al mijn activiteiten beïnvloeden en kruisbestuiven. Ze brengen me in contact met vitale energie, de volheid van het leven in alle facetten, en laten me keer op keer ervaren dat ik ruimer ben dan ik vaak denk.

Ik vind het heerlijk om expressie te geven aan het pure leven dat we ten diepste zijn, en daar wil ik JOU graag bij uitnodigen!!

Sinds 2014 bevindt mijn werkplek zich in Schalkwijk: 't Hart op zolder, een grote hoge zolder in een oude boerenhoeve die tevens te huur is.

Verder speel ik accordeon, o.a. in de dansvoorstelling Simpel Verlangen van Pra Muziektheater, die in verpleeghuizen wordt gebracht.


Foto 2 Fredrike de Winter Foto 1 Fredrike de Winter Klik om te vergroten

Fredrike de Winter/ 't Hart op zolder
Fredrike de Winter


Professionals in de categorie Muziek & Zang

Acupunctuur Ademtherapie Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Bouwen en Wonen Centra voor Gezondheidszorg Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Communicatie en presentatie Dans & Beweging Dieren Ergonomie Familie- en systeemopstellingen Financiële dienstverlening Fysiotherapie Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Kinderen-Ouders Kinesiologie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuur, Tuin en Landschap Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Ouderenzorg Permacultuur Psychosociale therapie Regressie- en reïncarnatietherapie Reiki en magnetiseren Relatietherapie Shiatsu Therapie Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Voetzorg & Voetreflexologie Vrouwenspiritualiteit Winkels Yoga Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Culemborg

Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Culemborg