10nov

Afsluiting Fairtrade-week 2011

 zondag 6 november in de Fransche School

met een indringende film en ludieke presentatie van Theaterstudio Wollebrandshof

Een film die liet zien voor hoe weinig geld en onder welke slechte omstandigheden en hoge werkdruk jonge mensen moeten werken en hele lange dagen maken om ons goedkope kleding en schoenen te bezorgen maakte overduidelijk waarom een Fairtrade Werkgroep nodig is om ons daarvan bewust te maken. En ik besefte hoe zij (de werkgroep) in korte tijd ervoor gezorgd hebben dat er al vele ondernemers meedoen en zodoende Culemborg een Fairtrade Gemeente genoemd mag worden. In de wandelgangen zei iemand tegen mij dat eigenlijk de Fairtrade Werkgroep de prijs verdiend had…

Een 4-koppige jury heeft haar hoofd gebogen over 4 rapporten van fantastische bedrijven (Centrum voor Landbouw en Milieu, Stadsboerderij Caetshage, Natuurvoedingwinkel Naturijn en Kinderdagverblijf Astrid Lindgren) en CLM de Award toegekend - vooral omdat dit centrum een voorbeeld kan zijn voor andere bedrijven die ook aan Milieu Verantwoord ondernemen willen gaan doen. Overigens lag de nadruk voor deze award op het Milieu Verantwoord Inkopen (MVI).

Genomineerden voor de MVO Award

Bewust Culemborg feliciteert CLM met de Award en de Fairtrade Werkgroep met deze bijzondere avond in de Fransche School ter afsluiting van de landelijke Fairtrade week die ook in Culemborg de nodige aandacht heeft gekregen, en waarin bleek dat al weer nieuwe winkels en bedrijven op de nominatie staan om een fairtrade-sticker te krijgen. Wij hopen dat er nog velen zullen volgen!

CLM wint MVO-award

 

door: Geertje Kuipers, lid Bewust Culemborg

Bewust Culemborg verbindt initiatieven en groepen mensen in Culemborg die duurzaam en bewust willen leven en werken.

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

De samenleving die wij voor ogen hebben,
is een wereld waarin mensen bewust, in balans en vrij zijn.