12mar

Door Simon Dijk

Verwarmt door een eerste warme lentezon, genoten vele Culemborgers zondag 11 maart in Bon Vie, De Ontmoeting, van vele bijzondere activiteiten. Als vanzelf bewegen jonge kinderen mee, ook waar hun ouders voor zijn gekomen. Van Djembé tot Capoeira. En luisteren naar verhalen tot coöperatief spel.

 

Muziek, creativiteit en verdieping. Op dat gebied is er, soms onverwacht, veel te beleven in Culemborg. Samen in beweging zijn, met yoga, dans en energiewerk. De beursvloer is gevuld met kinderen aan het kleien, vilten, schminken en masseren. Speciaal is dat je dat laatste ook vaak samen met je ouders kan doen. Zoals in India, waar aanraken heel gewoon en ontspannend is. Of zoals je in Turkije op vakantie bij de kapper even een heerlijke hoofdmassage krijgt.

Speciaal zijn de Chinese meesters in Zhineng Qigong, die een mooi publiek trekken. Zij brengen een bewegingsleer die het lichaam en geest versterkt en in balans brengt. Dat sluit mooi aan bij de trend waar mensen laten zien wat ze zelf het liefste (samen) doen. Durven naar jezelf te kijken, je open stellen voor nieuwe dingen, mogen zijn wie je bent. Die stroom is op gang gebracht en zorgt voor nieuwe initiatieven.

In april komen de Chinese meesters daar speciaal voor naar Culemborg, je kunt meedoen in een dagworkshop of Healing Circle.

Foto boven: Caroline Franssen
Foto rechts: John Phillipi

COMMENTS
Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

De samenleving die wij voor ogen hebben,
is een wereld waarin mensen bewust, in balans en vrij zijn.