Olivier Winants - Praktijk voor Psychotherapie | Culemborg

Gebalanceerd, krachtig en liefdevol in relatie staan is een ware kunst. Een kunst die velen van ons, mezelf incluis, al struikelend en vallend moet leren. Ik ben er van overtuigd dat dit het decennium wordt van relaties, van het relationeel herverbinden. Daarom ben ik gepassioneerd om te werken met koppels.

Er is helaas heel veel pijn geleden in menselijke relaties. Tussen ouders en kinderen. Tussen familieleden, collega’s, buren en schoolvrienden. Wij hebben als verdediging op de pijn gezworen ons voor geen enkel mens meer zo open en kwetsbaar op te stellen. Toen zijn we helemaal op onszelf terug geworpen.

De weg naar herverbinding moet doorheen al deze pijn en dit lijden lopen. Als we tot nieuwe relaties willen komen, moeten we de pijn van verbroken verbinding onder ogen zien. We kennen rondom ons de tol die het eist van de maatschappij als pijn weggedrukt wordt. Pijn die niet erkend wordt, gaat ondergronds en richt verdere schade aan. De rekening wordt dan steevast betaald door onschuldige mensen: onze partner, onze collega’s of buren en het ergst van al: onze eigen kinderen.

In relatietherapue is bovenal nodig: zachtmoedigheid. Moed om de pijnlijke stukken onder ogen te zien en die met elkaar te delen, en zachtheid om met elkaar die oude wonden te helen. Dat is net de unieke pracht en kans van relaties.

Ik werk met het aanleren van communicatievaardigheden volgens het model Geweldloze Communicatie en focusing, wat je relatie steevast doet heropleven.

Over Olivier Winants | Culemborg

Mijn naam is Olivier. Ik ben Belg van geboorte, heb in verscheidene landen gewoond en gewerkt (Amerika, Argentinië en Spanje) en woon nu sinds twee jaar in Nederland. Ik ben mensenrechten-jurist van opleiding en heb 8 jaar als jurist en politiek adviseur in het Europees Parlement gewerkt. 

Hoewel ik uiterlijke successen genoot, voelde ik me steeds meer ontgoocheld en richtingloos in mijn leven. Ik was niet gelukkig, voelde me niet energiek. Ik miste inspiratie, had geen duidelijk doel en gleed af richting depressie. Toen de pijn en het lijden nagenoeg ondraaglijk werd, heb ik besloten mijn leven om te gooien. Ik studeerde fanatiek zowel traditionale oude wijsheid als de allernieuwste wetenschappelijke inzichten op het vlak  van trauma, relationele dynamiek, zingeving en geluk. Toen ben ik in de praktijk gaan ontdekken wat mijn leven nu voor geslaagd maakt. 

Die persoonlijke zoektocht heeft me aangezet tot het onderzoeken van oude patronen omtrent overtuigingen, emotionele reacties en gedragingen die mijn levensvreugde en vrijheid al mijn hele leven lang sterk beperkten. Op die zoektocht ben ik dichter gekomen tot de ontdekking van wat ik werkelijk wil in dit leven. Ik heb zo stapje bij stapje mijn leven heringericht. 

Ik heb in de voorbije tien jaar verschillende studies gevolgd en ben afgestudeerd integratieve psychotherapeut aan de Educatieve Academie te Antwerpen. Ik heb daarnaast een certificaat in lichaamsgerichte therapie, geweldloze communicatie en werken met familie-opstellingen. Ik heb verscheidene trainingen gevolgd rond tantra en seksualiteit, werken met trauma, geweldloze communicatie en meditatie en mindfulness technieken. Ik heb drie jaar lang eigen workshops op het Europees Parlement gegeven over meditatie en geweldloze communicatie, en heb verscheidene trainingen gegeven aan mannen, jongvolwassen en koppels.

Ik hoop in mijn rol als psychotherapeut het zoeken van de client te ondersteunen met mijn eigen ervaring, om zo samen op zoek te gaan naar het meest authentieke en waarachtige kern van het zelf, en de daaruit voortvloeiende vrijheid te vieren.

 


Foto 1 Olivier Winants Foto 2 Olivier Winants Klik om te vergroten

Olivier Winants - Praktijk voor Psychotherapie
Olivier Winants

0615461235
olivier.winants AT fluxaeterna DOT nl
www.fluxaeterna.nl

Olivier Winants - Praktijk voor Psychotherapie
Anna Polakstraat 11
4105EX Culemborg


Professionals in de categorie Relatietherapie

Acupunctuur Ademtherapie Biografisch werk & Verhalen Bouwen en Wonen Centra voor Gezondheidszorg Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Wandelcoaching Creativiteit Dans & Beweging Ergonomie Filosofie Financiële dienstverlening Fysiotherapie Haptonomie & Haptotherapie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kinesiologie Kunst Mannenwerk Massage Meditatie Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuur, Tuin en Landschap Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Permacultuur Psychologische hulp Psychosociale therapie Regressie- en reïncarnatietherapie Reiki en magnetiseren Relatietherapie Shiatsu Therapie Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Voetreflexologie & Voetzorg Vrouwenspiritualiteit Wellness Winkels Yoga
Bewust Culemborg
Bewust Culemborg

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!