Bekkenfysiotherapie | Culemborg

We weten het vaak niet van elkaar, maar klachten in het bekken en bekkenbodemgebied komen vaak voor. Bij vrouwen èn mannen.

Wil je graag weer kunnen spelen met je kinderen of kleinkinderen zonder urineverlies? Weer op pad kunnen zonder je zorgen te maken of er een toilet in de buurt is? Geen pijn meer ervaren in liezen of genitaliën? Weer kunnen vrijen zonder pijn? Weer makkelijk naar het toilet kunnen voor ontlasting? Geen last meer hebben van trekkende en pijnlijke littekens na een bevalling of operatie? Kijk dan even verder!

Ik heb ruime ervaring in het behandelen van klachten in het bekkengebied bij mensen die negatieve ervaringen in dit gebied hebben opgedaan in het leven, bijvoorbeeld negatieve seksuele ervaringen.

Over Inge Hemel | Culemborg

Van huis uit ben ik bekkenfysiotherapeut en daarbinnen is mijn specialisme sinds jaren het behandelen van mensen met seksuele disfuncties vanuit het medisch-lichamelijk perspectief. Maar seksuele klachten hebben veelal direct te maken met (g)een seksuele relatie en zo werd mijn interesse voor de dynamiek van (seksuele) relaties al in de beginjaren van mijn werk gewekt. Er ontstond bij mij de drive om de interactie tussen intimiteit, seksueel verlangen en eigenheid in een langdurige relatie grondig en vanuit verschillende invalshoeken te onderzoeken. Tevens maakte ik de stap naar het werken met individuen en stellen die aanlopen tegen seksuele problemen in hun relatie en deze willen onderzoeken en transformeren. 

 

Dit alles bracht me op verschillende scholingen: oa. Medische Seksuologie (Wenkebachinstituut Groningen), Basis-en advanced training Sexual Grounding Therapy®(FSGT, Nijmegen), Emotioneel Lichaamswerk (diverse scholingen), opleiding Systemisch Werken (Phoenixopeidingen Utrecht), Emotionally Focused Therapy (Stichting EFT, Houten), "Seks en systeem"(M. Emmelkamp en E. Aptroot, Zwolle), Opleiding Systeemtherapie (E. vd Velden, Zutphen),  School voor relatietherapie (J.Lens, M. Michielsen, Antwerpen) en Brainspotting.

 

Als geregistreerd bekkenfysiotherapeut heb ik na mijn studie fysiotherapie een 3-jarige opleiding gevolgd, om me te specialiseren in het onderzoeken en behandelen van klachten in het buik-, lage rug-, bekken- en bekkenbodemgebied bij zowel mannen als vrouwen

Binnen de bekkenfysiotherapie is mijn extra specialisatie het behandelen van seksuele disfuncties en chronische pijnklachten in buik en bekkenbodem gebied.

Ik werk als bekkenfysiotherapeut ook in Groningen bij Pelvicum bekkenfysiotherapie. Hier werken we in nauwe samenwerking met verschillende specialismen van het UMCG: de seksuologie, urologie, gynaecologie en maag-, darm-, en lever artsen. Het maakt dat mijn behandelingen vernieuwend zijn en geeft mogelijkheid tot participeren in wetenschappelijk onderzoek. Artikel TENS onderzoek

 Naast het werken in de praktijk ben ik als docent verbonden aan het NPI en geef nascholingen voor aan collegae fysiotherapeuten en bekkenfysiotherapeuten over triggerpoints en dry needling in het buik/bekkengebied.


Foto 1 Inge Hemel Foto 5 Inge Hemel Klik om te vergroten

Praktijk voor relatie en seksualiteit, Bekkenzorg Culemborg
Inge Hemel


Professionals in de categorie Fysiotherapie

Acupunctuur Ademtherapie Ayurveda Biografisch werk & Verhalen Bouwen en Wonen Centra voor Gezondheidszorg Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Creativiteit Dans & Beweging Dieren Ergonomie Familie- en systeemopstellingen Financiële dienstverlening Fysiotherapie Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Homeopathie Kinderen-Ouders Kinesiologie Kunst Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuur, Tuin en Landschap Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Ouderenzorg Permacultuur Psychosociale therapie Regressie- en reïncarnatietherapie Reiki en magnetiseren Relatietherapie Shiatsu Therapie Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Voetreflexologie & Voetzorg Vrouwenspiritualiteit Winkels Yoga Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Culemborg